Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα ψηφιακή εποχή στο Δήμο Πολυγύρου

Τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου θα παρουσιάσει ο Δήμος Πολυγύρου, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, στο Δημαρχείο της πόλης. 

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα IntelligentCity με τις εφαρμογές FixMyCity, CityPoints και τη δράση για ελεύθερο internet – Free WiFi Spots στον Δήμο Πολυγύρου.

 

Το FixMyCity είναι ένα σύστημα μέσω του οποίου είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων από τους πολίτες και η ταυτόχρονη διαχείριση αυτών από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου. Η υποβολή αιτημάτων πραγματοποιείται είτε μέσω της σχετικής πύλης είτε μέσω μιας εφαρμογής (App) για έξυπνες συσκευές (Android και iOS).

 

Το CityPoints είναι ένα σύστημα με ενσωματωμένο ψηφιακό χάρτη, μέσω του οποίου ο δήμος είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αποτυπώσεις σημείων και επιφανειών ενδιαφέροντος εντός των διοικητικών του ορίων και να διαθέσει την πληροφορία αυτή στους δημότες μέσω διαδικτύου και μέσω εφαρμογής (App) για έξυπνες κινητές συσκευές (Android και iOS).

 

Επιπλέον ο Δήμος Πολυγύρου δημιούργησε, για πολίτες και επισκέπτες, σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω WiFi. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης σε περίπου 10 WiFi Spots, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε κεντρικά σημεία και σε κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος (δημαρχείο, δημοτικά – κοινοτικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ) και τα οποία παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η δράση αυτή θα επεκταθεί και σε περισσότερα σημεία στον Δήμο, τόσο στον Πολύγυρο όσο και στις δημοτικές κοινότητες.

 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να διαθέτει την τεχνολογική πρόοδο στους πολίτες αλλάζοντας προς το καλύτερο στοιχεία της καθημερινότητάς τους. Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας διατίθεται καταφέραμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία της «Έξυπνης πόλης», που θα εξυπηρετεί και θα σέβεται κατοίκους και επισκέπτες. Τα αιτήματα των πολιτών όσον αφορά, σε αυτό το πρώτο στάδιο, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, τον φωτισμό θα μπορούν να υποβάλλονται 24 ώρες το 24ωρο, να επεξεργάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να απαντώνται άμεσα και να διευθετούνται το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης δίνουμε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το που βρίσκονται υπηρεσίες σε ολόκληρο τον Δήμο, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος.

Ακόμα με στόχο την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος μας προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε 10 αρχικά σημεία σε όλο τον Δήμο. Η δωρεάν παροχή Internet ξεκίνησε πιλοτικά σε κτίρια και εγκαταστάσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα