Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» για τους μαθητές του Πολυγύρου

Με παιχνίδια και μηνύματα ανακύκλωσης διασκέδασαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2017 τετρακόσιοι και πλέον (450) μαθητές των δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου στη δράση «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που οργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.

Τα παιδιά έφτιαξαν παζλ με θέμα την ανακύκλωση, επιδόθηκαν σε τσουβαλοδρομίες, «ψάρεψαν» σκουπίδια και τα διαχώρισαν ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, εξασκήθηκαν στον στόχο, κερδίζοντας βαθμούς, φωτογραφήθηκαν παρέα με τον κ. Μπλέκα (τη μασκότ του μπλε κάδου) και πήραν αναμνηστικά δωράκια για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Σκοπός της εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Ανακύκλωσης 2017» για τον Δήμο Πολυγύρου, είναι να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα της ανακύκλωσης, η σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλους.

Κοντά στους μικρούς μαθητές βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός, η Διευθύντρια Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πολυγύρου, Νικήτας Κατσιακιώρης.

 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

«Ο Δήμος Πολυγύρου υλοποιεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης από το καλοκαίρι του 2012 πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Μέσω του δικτύου των μπλε κάδων, που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε οικιστικό σύνολο του Δήμου μας, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, σκουπίδια που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα θάβονταν στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου. Πρόκειται για ένα δίκτυο με 550 μπλε κάδους, που χάρη στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου συνεχώς μεγαλώνει. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Πολυγύρου έχουν τεθεί σε λειτουργία και τρία νέα προγράμματα-ρεύματα ανακύκλωσης: οι κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες, η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και η ανακύκλωση πλαστικών καπακιών ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι θέμα παιδείας και όλοι επιθυμούμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Συμμετέχοντας στην δράση που ετοιμάσαμε τα παιδιά διασκέδασαν και εκπαιδεύτηκαν ταυτόχρονα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο μας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Πολυγύρου».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ:

Μετά το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοδική έκθεση «Μουσικά όργανα και δρώμενα στην αρχαιότητα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, όπου ξεναγήθηκαν από την Δρ. Αρχαιολόγο, Γεωργία Στρατούλη, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα