Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα Σήμαντρα αποκτούν Κλειστό Γυμναστήριο

Ολοκληρώθηκαν και παρελήφθησαν οι μελέτες που αφορούν το έργο: “Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Κ. Σημάντρων (Αρχιτεκτονική, Ειδική Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, Γεωτεχνική).

 

Λόγω της φύσης του υπό μελέτη κτηρίου, προϋποθέτει εξειδικευμένες εγκρίσεις από αρμόδιους φορείς. Συγκεκριμένα, ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έγκριση λειτουργικότητας και γνωμοδότηση για παρέκκλιση ως προς το ύψος για την εν λόγω μελέτη.

 

Ακολούθως, ο Δήμος Ν.Προποντίδας υπέβαλε το φάκελο μελέτης και λοιπών δικαιολογητικών στη ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εξεδόθη η Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την έγκριση παρέκκλισης ως προς το ύψος για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δ.Κ.Σημάντρων. Τέλος, η προαναγραφόμενη απόφαση δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ενώ εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2017 η αρχιτεκτονική μελέτη από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Ν.Χαλκιδικής. 

 

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η έκδοση της άδειας δόμησης για το εν λόγω κτήριο και ακολούθως, η ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης (προϋπολογισμός έργου, διακήρυξη, Σ.Α.Υ.-Φ.Α.Υ. κ.τ.λ.) και η έγκρισή τους, προκειμένου να δημοπρατηθεί η κατασκευή του υπόψη κτηρίου.

 

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα άθλησης στους κατοίκους της Δ.Κ.Σημάντρων (μικρούς και μεγάλους).

 

Το έργο πρόκειται να να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Σημάντρων, στη θέση του υφιστάμενου υπαίθριου χώρου καλαθοσφαίρισης. Το Κλειστό Γυμναστήριο θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 780,42 τ.μ. και θα αποτελείται από ένα κτιριακό όγκο, ο οποίος -νοητά- μπορεί να χωρισθεί σε τρεις ενότητες: τον αγωνιστικό χώρο, το χώρο των αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων και τέλος, το χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα