Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία - Αναχωρήσεις από Χαλκιδική

Η συντονιστική επιτροπή πανεθνικού - παλαϊκού συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου πήρε τελικά την άδεια από τον Δήμο Αθηναίων για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

 

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά είχε συνάντηση σήμερα με τους φορείς που ζητούσαν τη σχετική άδεια χρήσης της πλατείας Συντάγματος, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ο δήμος ζήτησε έγγραφα που να πιστοποιούν την εκπροσώπηση των σωματείων που δήλωναν οι δύο αιτούντες ότι τους υποστηρίζουν. Τελικά, η αρμόδια αντιδήμαρχος ανέδειξε την συντονιστική επιτροπή των Πανμακεδονικών Ενώσεων καθώς πιστοποίησε τη φερεγγυότητα της.

Πρώτα κατέθεσε αίτημα ο Δημήτρης Μιχάκης, ο οποίος κατά δήλωσή του, εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Το δεύτερο αίτημα κατατέθηκε από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού - Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου», η οποία υπήρξε και η διοργανώτρια του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

 

Μεγάλες προσδοκίες για τη συμμετοχή

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες των διοργανωτών για το πλήθος του κόσμου, που θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την ερχόμενη Κυριακή. Υπολογίζουν πως θα ξεπεράσει σε αριθμό αυτόν της Θεσσαλονίκης και θα φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Ο δημοσιογράφος του Βεργίνα TV, Στέργιος Καλογήρου, εκ των διοργανωτών είπε στον ΣΚΑΙ, ότι κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Ερωτηθείς πόσα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από διάφορες περιοχές της χώρας, απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν θα μείνει διαθέσιμο λεωφορείο στην Ελλάδα».

 

Λεωφορεία και από τη Χαλκιδική

Από το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας δε θα μπορούσαν να λείψουν οι Χαλκιδικιώτες.

Ήδη οργανώνονται γκρουπ από Πολύγυρο, Μουδανιά, Σιθωνία και Κασσάνδρα που θα συμμετέχουν και θα αναχωρήσουν είτε από το βράδυ του Σαββάτου, είτε το πρωί της Κυριακής. 

Από τον Πολύγυρο το εισιτήριο κοστίζει κατ΄ άτομο 26 ευρώ με επιστροφή. Για τη συμμετοχή και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ.Τριανταφυλλιά Μυλωνά στο τηλέφωνο 6934109598. 

Από Άγιο Νικόλαο και Νικήτη θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Σάββατο με διαμονή στην Αθήνα και κόστος 60 ευρώ. Υπέυθυνοι Αθανάσιος Ευαγγελινός τηλ: 6977780866 και για τη Νικήτη ο Νικήτας Παπαδημητρίου τηλ: 6984255995.

Αναχώρηση από Κασσάνδρα, τιμή 38 ευρώ και από Νέα Μουδανιά, τιμή 36 ευρώ με το max travel τηλ:2310 945 945

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα