Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διάκριση για Χαλκιδικιώτικο μέλι

Πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στην Μπολόνια της Ιταλίας o 10ος  Διεθνής Διαγωνισμός BIOLMIEL για την αξιολόγηση, ανάδειξη και βράβευση του καλύτερου βιολογικού μελιού . Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος 165 μέλια βιολογικής πιστοποίησης από 6 συν της Ιταλίας 7  διαφορετικές χώρες.

Την 1η θέση  και την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία Honey Dew διαγωνιζόμενο με βιολογικά μέλια προερχόμενα από Ελλάδα, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Τουρκία και Πορτογαλία κατέλαβε το μέλι Δάσους Βελανιδιάς που παράγεται στην Ελλάδα στο χωριό Βράσταμα της ορεινής Χαλκιδικής από την Μελισσοκομία Melisses οι Μάγισσες.

      

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: 

Πανεπιστημιακό Δάσος Α.Π.Θ. Όρος ΧΟΛΟΜΩΝ  

Προστατευμένη περιοχή  ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιούνιος-Ιούλιος 

Οι Μέλισσες οι Μάγισσες τρύγησαν τους χυμούς του δάσους, ήπιαν το νέκταρ απ΄ τα άγρια βότανα κι έφτιαξαν μέλι. Δυνατό σαν τις Βελανιδιές. Τραχύ σαν τις Καστανιές. Αρωματικό σαν τις Φλαμουριές.

Μεθυστικό σαν την Άγρια Ρίγανη και τη Μέντα.

·         the winners: First classified  is “Melisses oi Magisses” with an oak honeydew honey

·         Primo classificato tra i non italiani la melata di quercia dell’azienda greca “Melisses oi Magisses”  

      Η φετινή υψηλότατη διάκριση μετά από 2 Χρυσά και 4 Ασημένια μετάλλια που κατέκτησαν οιMelisses οι Μάγισσες σε προηγούμενες συνεδρίες της boilmiel αλλά και άλλες μεγάλες διακρίσεις που πέτυχαν και άλλοι Έλληνες παραγωγοί στο παρελθόν στην ίδια διοργάνωση έρχεται να επικυρώσει διαχρονικά την αδιαμφισβήτητη υψηλή ποιότητα του Ελληνικού Μελιού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα