Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το μήνυμα των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ν.Ποτίδαιας για ελεύθερη μετακίνηση -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Oι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νέας Ποτίδαιας, παρουσίασαν την εργασία τους, στo πλαίσιo της εκστρατείας Free Mobility - ελεύθερη μετακίνηση για όλους.

Το πρόγραμμα, το οποίο προετοιμαζόταν για 4 μήνες, είχε ως κύριο στόχο τον εντοπισμό, την καταγραφή και την επίλυση προβλημάτων πρόσβασης και την ευαισθητοποίηση πολιτών για τα δικαιώματα όλων των πεζών (ατόμων με κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα, ηλικιωμένων, γονέων με καρότσι μωρού).

 

   Οι μαθητές μέσα από την εργασία τους:

  • Ανέδειξαν τα προβλήματα πρόσβασης σε δρόμους, πεζοδρόμια, φορείς και υπηρεσίες του Δήμου Ν. Προποντίδας, δίνοντας έμφαση στα σχολικά κτίρια.
  • Παρουσίασαν τα στατιστικά αποτελέσματα της έρευνας τους, που εκπονήθηκε με ερωτηματολόγια προς πολίτες και μαθητές.
  • Συνεργάστηκαν με σχολεία γενικής εκπαίδευσης.
  • Δημιούργησαν και προέβαλαν βίντεο σποτ σχετικά με την παράνομη στάθμευση μπροστά σε ράμπα.
  • Ηχογράφησαν τραγούδι και βιντεοσκόπησαν κλιπ με θέμα τις δυσκολίες και το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη μετακίνηση.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν ο Αντιδήμαρχος  του Δήμου Νέας Προποντίδας, κος Τσομπανάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Μουδανιών, κος Βαρβάρης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Ν. Μουδανιών, κος Φουντουκίδης ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσηςσης  Ν. Χαλκιδικής, κος Κωνσταντινίδης, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών.

 

Το κοινό ενθουσιάστηκε με την εργασία των μαθητών ενώ ταυτόχρονα προβληματίστηκε και ευαισθητοποιήθηκε στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν αρωγοί  στην προσπάθεια μας  και κυρίως τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ν. Ποτίδαιας και το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας Ν. Προποντίδας για την στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους" ανέφεραν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αρβανίτη Τριανταφυλλιά, Παντούλη Ευθαλία- Μαρία, Κατσιόλα Στεργιανή. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μουστάκας Ιωάννης, Γαβριηλίδου Δέσποινα

 

Στα πλαίσια της εκστρατείας free mobility , οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ν.Ποτίδαιας με χαρά και τσαχπινιά , θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι πρέπει ο ένας να είναι δίπλα στον άλλον.

Να βοηθάμε , να σκεφτόμαστε , να συνεργαζόμαστε. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα !

 

 

Έρχομαι σε ένα λεπτό!

Πόσες φορές το έχουμε πει και έχουμε παρκάρει για ένα λεπτό μπροστά από μια ράμπα; 

Το σποτάκι που δημιούργησαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ν.Ποτίδαιας ,στα πλαίσια της εκστρατείας free mobility, με θέμα το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης για όλους στις πόλεις.

 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα