Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι τουρικές εφημερίδες για την Θ.Λειτουργία στον Αη Γιώργη των Μουδανιών -ΦΩΤΟ-

Με εκτενή ρεπορτάζ μεγάλες και τοπικές τουρκικές εφημερίδες κάλυψαν την Θεία Λειτουργία μετά από 96 χρόνια στον Αη Γιώργη στα παλιά Μουδανιά, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

 

Η εφημερίδα Hurriyet γράφει στο τίτλο της: «Οι Μουδανιώτες από την αδελφή πόλη των Ν.Μουδανιών στην Τρίγλια και στα Μουδανιά». Στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι  ο δήμαρχος Μουδανιών Türkyilmaz Hayri, υποδέχτηκε το δήμαρχο Μανώλη Καρρά και  ομάδα 42 ατόμων από τα Ν. Μουδανιά της Ελλάδας. «Καλώς ήρθατε στην πόλη σας, αδέρφια μας» είπε ο Τούρκος Δήμαρχος στον κ. Καρρά. 

Η εφημερίδα «Η Προύσα Σήμερα» υπογραμμίζει ότι άνθρωποι δύο διαφορετικών πολιτισμών που ζούσαν κάποτε αδελφικά στα Μουδανιά ξανασυναντήθηκαν. Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή. 

 

Η Haber16 αναφέρει ότι τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ugur Mumcu, το οποίο ήταν μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της περιοχής, γνωστή ως Αη Γιώργης και σήμερα χρησιμεύει ως πολιτιστικό κέντρο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Προύσας, ο Ελπιδοφόρος Λαμπριμιάδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Ευάγγελος Σέκερης και οι Έλληνες που ζουν στην περιοχή των Νέων Μουδανιών της Ελλάδας βρέθηκαν στην περιοχή.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τόνισε ότι στην περιοχή των Μουδανιών ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ορθόδοξου κόσμου. Τη Θ. Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο παρακολούθησαν περίπου 200 άτομα, αναφέρει  στο ρεπορτάζ της.

 

«Οι σπόροι της αδελφοσύνης φυτεύτηκαν  στην Προύσα» γράφει η εφημερίδα «Προύσα» και  αναφέται στις δηλώσεις του δημάρχου Ν.Προποντίδας, Μανώλη Καρρά. «Ο Δήμαρχος Νέων Μουδανιών από την Ελλάδα, Εμμανουήλ Καρράς τόνισε ότι υπάρχει μια μεγάλη αγάπη μεταξύ των δύο δημάρχων (παλιών και Ν.Μουδανιών), σεβασμός και συνεργασία. Για αυτόν τον λόγο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ήρθαμε στα Μουδανιά και είμαστε εδώ γιατί μετά από 96 χρόνια θα γιορτάσουμε στην παλιά Εκκλησία του Αη Γιώργη».

halkidiikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα