Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Γιάννης Δριβελέγκας βραβεύεται για το λάδι του! -ΦΩΤΟ-

Υπάρχουν και πολιτικοί που δεν γνωρίζουν από «λάδωμα» αλλά κατέχουν την γνώση για να δημιουργήσουν λάδι πρώτης ποιότητας. 

 

Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα που βραβεύτηκε πρόσφατα για το λάδι δικής του παραγωγής με το «χρυσό βραβείο» στον διαγωνισμό «Olympia awards».

Ο κ. Δριβελέγκας δεν κατάφερε να επανεκλεγεί το 2015, ωστόσο, φαίνεται πως βρήκε παραγωγικό και δημιουργικό και τρόπο για να κάνει στροφή στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, καλλιέργησε τα αγροτεμάχια που κατέχει στην Κασσάνδρα παράγοντας πρώτης ποιότητας ελαιόλαδο!

 

Η απονομή των βραβείων διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Olive Center for Health. Ξεκίνησε το 2016 στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία με 565 συμμετοχές από 15 χώρες. Το 2017 υπήρχαν 800 συμμετοχές και φέτος πραγματοποιήθηκε με περισσότερες από 2000 συμμετοχές. Ο φετινός ήταν ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό συμμετοχών.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα βραβεία δίνονται με μοναδικό κριτήριο την περιεκτικότητα του ελαιολάδου στις υγειοπροστατευτικές ουσίες του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον ισχυρισμό υγείας και βραβεύονται οι παραγωγοί-τυποποιητές για την φροντίδα τους για την παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου ως προϊόν για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

 

Το αγουρέλαιο Χαλκιδικής

Η πιο σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις δυο πρώτες κλινικές μελέτες με ελληνικά ελαιόλαδα υψηλών πολυφαινολών που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες δείγματα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ομάδα του καθ. κ. Προκόπη Μαγιάτη.

 

Στην πρώτη μελέτη που εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Μάγδας Τσολάκη στο ΑΠΘ, το αγουρέλαιο Χαλκδικής με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη (δωρεά της εταιρείας Ιωάννη και Εύης Προδρόμου YIANNIS) κατάφερε να μειώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με ήπια νοητική έκπτωση (πρόδρομο στάδιο της νόσου Αλτζχαιμερ) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σε σχέση με απλό ελαιόλαδο μετά από κατανάλωση 40 γρ την ημέρα για έναν χρόνο.

 

Είναι η πρώτη φορά που η δράση του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου στην προστασία του κεντρικού νευρικού συστήματος φαίνεται να επαληθεύεται και σε ανθρώπους μετά από πολλές εκτενείς μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε πειραματόζωα σε διάφορα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα