Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι μεταλλωρύχοι ζητούν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την επένδυση

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.


Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα μεταλλεία, παρόλο του οτι η συνάντηση έγινε κάτω απο καλό κλίμα και ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός- κάτι που αποτελούσε αίτημα των εργαζομένων για ενάμιση μήνα-, ωστόσο όπως ο ίδιοι λένε δεν δόθηκε ουσιαστική λύση καθώς δεν διασφαλίζεται το μέλλον των επενδύσεων στα μεταλεία Κασσάνδρας.



H ανακοίνωση

Ενάμιση μήνα μετά την απόφαση της διαιτησίας και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή μας για τις τρέχουσες εξελίξεις, καταφέραμε να συναντηθούμε με τον Γιώργο Σταθάκη, σε καλό κλίμα, και να λάβουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την επόμενη μέρα της διαιτησίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ο Υπουργός με επίσημο Δελτίο Τύπου, κίνηση που τιμά τόσο εμάς όσο και τον ίδιο.

Εκπροσωπώντας ωστόσο, το σύνολο των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, Έλληνες πολίτες που δίνουν τα τελευταία χρόνια έναν διαρκή αγώνα, για την εξέλιξη της επένδυσης και παραμένουν σε αγωνία για την διασφάλιση της ανάπτυξης και της εργασίας στον τόπο μας,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:


• Ο εποικοδομητικός διάλογος και το καλό κλίμα στις συνομιλίες μας με τον Υπουργό ήταν είναι και θα είναι ζητούμενο το οποίο όμως από δω και στο εξής θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
• Ούτε ο διάλογος, ούτε το καλό κλίμα, ούτε οι διευκρινήσεις ούτε και η έντιμη στάση του Υπουργού, μπορούν να διασφαλίσουν την ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την οποία κρίνεται το μέλλον της επένδυσης, των παιδιών μας και του τόπου μας.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:
• Να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις.
• Να ληφθούν άμεσα από το Υπουργείο και από την Εταιρεία οι αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την εξέλιξη της επένδυσης, στην βάση της θετικής απόφασης της διαιτησίας και της νομιμότητας για την οποία δεσμευόμαστε.
• Να δοθούν οι άδειες που μένουν αδικαιολόγητα στο συρτάρι, μετά και την ολοκλήρωση της διαιτησίας, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα έργα στην Χαλκιδική και να διασφαλιστούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όλες οι θέσεις εργασίας.
• Να σταματήσουν οι υπεκφυγές και να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ από όλα τα κόμματα και την ίδια την Κυβέρνηση που αγωνίζονται για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Για να προστατεύσουμε το μέλλον μας και τον τόπο μας.

Για να προστατεύσουμε περισσότερους από 2.000 Έλληνες πολίτες και μια τοπική κοινωνία που εξαρτάται πλήρως από την μεταλλευτική ανάπτυξη.

Για να προστατεύσουμε την δουλειά μας για την οποία. είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.

Και αυτή την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ δεν θα την διαπραγματευτούμε με κανέναν


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα