Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι δήμοι Ν.Προποντίδας και Σιθωνίας χρηματοδοτούνται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ θα λάβουν σύντομα οι Δήμοι Ν.Προποντίδας και Σιθωνίας, καθώς στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των Πράξεων δύο δήμων της Χαλκιδικής και άλλων ανά την επικράτεια, συνολικού ποσού ύψους 10.558.519,70 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 2.904.012,66 ευρώ.

 

Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» ο δήμος Νέας Προποντίδας με ποσό 195.600 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 554.400,00 € από ίδιους πόρους του Δήμου.

 

Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» ο Δήμος Σιθωνίας με ποσό 175.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 25.000 € από ίδιους πόρους του Δήμου.

 

Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα