Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκρίθηκαν τα έργα στο λιμάνι της Ουρανούπολης

Έργα στο λιμάνι της Ουρανούπολης Χαλκιδικής πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να βελτιωθεί η υποδομή που εξυπηρετεί το Άγιον Όρος και δέχεται μια συνεχώς αυξανόμενη τουριστική επιβατική κίνηση με μεγάλα περιηγητικά σκάφη και όγκο επιβατών. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη διακήρυξη του υποέργου που αφορά τα συμπληρωματικά έργα και την αποκατάσταση ζημιών στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών του λιμανιού της Ουρανούπολης.



Συγκεκριμένα, στα έργα που προγραμματίζονται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διαπλάτυνση της διατομής του υφιστάμενου μώλου με την εσωτερική και εξωτερική του προστασία, η κατασκευή προστατευτικού τοιχίου προστασίας και η θωράκισή του με φυσικούς ογκόλιθους, η ενίσχυση της κατασκευής του εξωτερικού κυματοθραύστη από φυσικούς ογκόλιθους και η κατασκευή ράμπας καθέλκυσης.



Σημειώνεται, ότι στο λιμάνι της Ουρανούπολης έχουν εντοπιστεί φθορές στη θεμελίωση του υφιστάμενου παλιού νότιου μόλου, ενώ ζημιές προκάλεσαν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προσαμμώσεις, παρασύρσεις αδρανών υλικών και μετακινήσεις ογκόλιθων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα