Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ποιοι φορείς και σύλλογοι στη Χαλκιδική συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Από αύριο στις 10 το πρωί, θα μπορεί ο καθένας να προσφέρει φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης στην είσοδο των παλαιών δικαστηρίων σε ότι αφορά τον Πολύγυρο και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα των δημοτικών διαμερισμάτων Γαλάτιστας, Ορμύλιας και Παλαιόχωρας.

O Δήμος Πολυγύρου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα αρμόδια Υπουργεία και τους εκπροσώπους των φορέων της αυτοδιοίκησης προτιθέμενος να ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ εκατό (100) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, από τις πληγείσες περιοχές, στις παραλιακές παιδικές κατασκηνώσεις της Μεταμόρφωσης του Δήμου Πολυγύρου.

 

ΔΗΜΟΣ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Νέας Προποντίδας και ιδιαίτερα το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Τρίγλιας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, μετά τις πυρκαγιές στην Αττική και εύχονται κουράγιο και δύναμη σε όλους του πληγέντες μεταξύ των οποίων είναι και φίλοι και συγγενείς Τριγλιανοί της Ραφήνας.

Σαν μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης καλούμε όλους τους πολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα συλλέγονται στις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα:

Δημαρχείο Ν.Τρίγλιας

Δημαρχείο Ν.Καλλικράτειας 

Δημαρχείο Ν.Μουδανιά

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα ( Fucidin και Betadine),  γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, γάλατα μακράς διάρκειας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου π.χ. εβαπορέ), καθώς επίσης μωρομάντηλα, πάνες, νερά και χυμοί.

Ο θεός να τους δίνει δύναμη.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Στους πληγέντες της Αττικής συμπαρίσταται έμπρακτα ο Δήμος Κασσάνδρας. Έως και το απόγευμα της Παρασκευής, οι δημότες που επιθυμούν,μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε είδη πρώτης ανάγκης: γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στα κατά τόπους Κοινοτικά Καταστήματα και στο Δημαρχείο Κασσάνδρας έως το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Δήμος Κασσάνδρας, με βαθύ αίσθημα αγωνίας για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, είναι παρών και καλεί τους δημότες σε μια κοινή προσπάθεια έτσι ώστε όλοι μαζί να γίνουμε μια αλυσίδα αγάπης.

Εν τω μεταξύ, συμμετέχοντας στο τριήμερο Εθνικό πένθος ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνεργασία με την ΚΕ.ΔΗ.Κ και τα κατά τόπους Τοπικά Συμβούλια και Δ.Σ Πολιτιστικών Συλλόγων, ματαιώνει όλες τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Παρασκευής.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς. Αντιλαμβανόμενη τις κακουχίες και τον πόνο των συνανθρώπων μας αυτών, οργανώνει και συντονίζει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης.

Για το σκοπό αυτό, καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του Δήμου μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, προσφέροντας συγκεκριμένα είδη από την παρακάτω λίστα:

- Νερά ατομικά, χυμούς ατομικούς, γάλα μακράς διάρκειας

- Κονσέρβες, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια

- Βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάμπερς, μωρομάντηλα

- Σερβιέτες, χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

Οι δημότες μπορούν να προσκομίζουν τα προσφερόμενα είδη, αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου και μεταξύ των ωρών 08.00-14.00, στο Δημαρχείο Ιερισσού (Γραφείο Κίνησης, τηλ 15410)

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των δημοτών μας, δείχνοντας εμπράκτως το αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Γιατί είναι απολύτως σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αυθεντική αλληλεγγύη δεν γνωρίζει διαχωρισμούς και δεν κατατάσσει, αλλά προσφέρει στους ανθρώπους.

 

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής θέλοντας να συμπαρασταθεί και βοηθήσει τους συνανθρώπους μας στην Αττική σε αυτές τις τραγικές στιγμές που βιώνουν, εκφράζει την απέραντη θλίψη της, συγκεντρώνει και αποστέλλει μέχρι την Πέμπτη 26.07 μέσω ΕΛΤΑ (που προσφέρουν της υπηρεσίες τους χωρίς χρέωση για τους πυρόπληκτους), στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Φειδιππίδου 31, 5ος όροφος) είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, (Fucidin και Betadine) γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα) καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1883 300

 

Σύνδεσμος Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αφύτου

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η πατρίδα μας και οι συνάνθρωποι μας το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Ο Σ.Λ.Φ.Π καλεί όλους τους συγχωριανούς να προσφέρουν ( Γάζες, Φάρμακα, γάλα μακράς διάρκειας, μωρομαντιλα, Ξηρά τροφή, πάνες για μωρά και ό,τιδηποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο για αυτούς τους πληγωμενους ανθρώπους).

Η συγκέντρωση θα γίνει στην βιβλιοθήκη του συλλόγου μας στο κτήριο Αλετρα, Τετάρτη και πεμπτη στις ώρες 11:00 με 13:00 Και 19:00 με 23:00. 

Η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974324497 (Ελένη Αθανασιάδου)

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη

Σε μία προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, ο Σύλλογός καλεί τους κατοίκους του χωριού μας να συνδράμουν στην συγκέντρωση των παρακάτω ειδών:

-Betadine  -Fucidin -Γάζες -Βρεφικές πάνες  -Μωρομάντηλα

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο γραφείο του συλλόγου, στο κτήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, την Τετάρτη 10:00 - 12:00 και 17:30 - 21:00.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ειδικός τραπεζικός λογαριασμός προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά:

Τράπεζα Πειραιώς  Αρ. Λογ/σμού: 5186092291418 ,  IBAN: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

Τέλος, για όσους μπορούν να δώσουν αίμα και τα παράγωγά του για τους εγκαυματίες, όπως αναφέρει ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, μπορούν να το κάνουν σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας με αποδέκτη "ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ" η οποία διατηρείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

 

Σύλλογος Νέων Νέας Τρίγλιας

Θα καλούσαμε όλον το κόσμο της Νέας Τρίγλιας, να προσφέρει ότι μπορεί σε φάρμακα ή τρόφιμα, τα οποία θα συλλέξουμε τόσο στο χώρο του Συλλόγου όσο και στο προαύλιο του παρεκκλησιού κατά την διάρκεια του αυριανού Εσπερινού της Αγίας Παρασκευής.

 

Σύλλογος Γυναικών Νικήτης

 

Ο Σύλλογος μας εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ξεκινά την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων από αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις εφτά έως τις εννιά κάθε απόγευμα στο γραφείο του Συλλόγου.

Τα είδη που μπορούν να συγκεντρωθούν είναι: χυμοί και γάλατα μακράς διάρκειας,νερά, μπισκότα,φρυγανιές,κονσέρβες,ζυμαρικά, πάνες βρεφών και ενηλίκων,μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί,κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, Betadine και Fucidin.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946125299

 

Σύλλογος Γυναικών Ολυνθου

Μετά από Επικοινωνία που είχαμε με τους δημάρχους από τις πληγησες περιοχές τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται άμεσα είναιγάζες, Μπεταντιν, Φουσιντιν, Γάντια μίας χρήσης , Μάσκες μιας χρήσης, κουβέρτες, σεντόνια.

Τα είδη αυτά θα μαζευτούν στο κομμωτήριο της κ.Μαρίας Αθανασιάδου μέχρι Τετάρτη 25 του μηνός στις 9 το βράδυ τηλέφωνο επικοινωνίας 2373091753 6977564745.Παρακαλούμε όλοι να βοηθήσουμε όπως ο καθενα μπορεί !! 

 

Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας

Ο Σύλλογος μας, αποφάσισε να διαθέσει, κάποιο ποσό για φαρμακευτικό υλικό και να συγκεντρώσει, είδη πρώτης ανάγκης, για τους πληγέντες, απο την πυρκαγιά, συνανθρώπους μας.Παρακαλούμε, οποίοι επιθυμείτε., να βοηθήσετε, τόπος συγκέντρωσης των ειδών,πρώτης ανάγκης, στα Κ.Ε.Π. της Γαλάτιστας .

 

ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΏΝ ΠΕΥΚΟΧΩΡΊΟΥ

Ειδικά εμείς στο Πευκοχωρι έχουμε βιώσει τη φρίκη της φωτιάς.Η ευαισθησία μας για το θέμα είναι νομίζω πολύ μεγάλη και οι μνήμες μας με τις σημερινές εικόνες ξυπνάνε σα να το ζήσαμε χθες.

Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε.

Μπορούμε να συγκεντρώσουμε είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Αττική.Μετα από επικοινωνία με την MagdaSofiou κρίθηκε σώφρον και βολικό να συγκεντρώθουν όλα στο πατρικό της στο ισόγειο και όχι στο κοινοτικό κατάστημα καθαρά γιατί είναι εύκολη η φορτοεκφορτωση και η πρόσβαση.

Επίσης αν μπορούμε στα μάρκετ να βάλουμε καλάθια αγάπης,να συνεισφέρει όποιος θέλει ΞΗΡΆ ΤΡΟΦΉ όχι ευπαθη προϊόντα. Παρακαλω να πράξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι άμεση η ανάγκη . Κάντε αντιγραφή στα προφίλ σας ώστε να γίνει γνωστό.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιουρίου "Θέραμβος"

Με αφορμή την τραγωδία στην περιοχή της Αττικής, ο σύλλογός μας επικοινώνησε με τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Ευαγγελισμός και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για φιάλες αίματος στην περιοχή, καλό θα ήταν όμως να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία καθώς στη χώρα μας υπάρχει έλειψη κ ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες!

Αυτό που προέχει άμεσα είναι η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης όπως: 

Betadin, fucidin, fucicort, γάζες απλές, βαζελινούχες γάζες, παιδικές κρέμες, γάλατα, Μωρομάντηλα, πάνες, τρόφιμα μακράς διαρκειας (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες κα), Κουβέρτες, σεντόνια

Θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν! Η συγκέντρωση των ειδών θα γινει στο κατάστημα BOM BOM στο Παλιούρι, εώς την Παρασκευή 26/07 στις 12:00 το μεσημέρι, υπευθυνη Κατερίνα Καραγιάννη τηλ. επικ. ‭‭+30 697 5857572‬, Μέλα Κυριακίδου 6983825372

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές που περνούν οι συνάνθρωποι μας είναι χρέος όλων μας να είμαστε δίπλα τους!!!

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αττική.

Σημεία συγκέντρωσης:

ΚΔΑΠ Πολυχρόνου 8:00 έως 16:00

ΚΑΠΗ Πολυχρόνου 8:00 έως 14:00 και 17:00εως 22:00

Τρόφιμα και φάρμακα

Μπισκότα

Κρουασάν

Φρυγανιές

Γάλα 

Παιδικές κρέμες

Παιδικές πάνες

Μωρομαντηλα

Betadin

Fucidin

Fucicort

Γάζες

Κολλυρια

Bulko

Depon,algofren,panadol

Παρακαλώ να πράξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα!!!

Με εκτίμηση το Δ.Σ

 

 

Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής

Η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΡΟΥΧΑ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ . Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

KIN 6979002694 – 6979002690 – 6945480763

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 19:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 22:00.

Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.

 

Νεολαία Καλυβών

Εκφράζουμε έμπρακτα την βοήθεια μας προς τους πληγέντες των περιοχών της Αττικής.

Από σήμερα το απόγευμα μετά τις 18:00 - 21:00 αλλα και την Τετάρτη και Πέμπτη από τις 9:00 - 13:00 και 18:00-21:00 στο ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΩΝ θα μαζευτούν τα παρακάτω:

- Γάζες - Φουσιντιν - Μπεταντιν - Γάντια μιας χρήσης - Μάσκες μιας χρήσης -Κουβέρτες -Σεντόνια -Παιδικές πάνες  -Μωρομαντηλα  -Τρόφιμα μακράς διάρκειας

τηλέφωνα επικοινωνίας:  6988208619 , 6970073882

 

Σύλλογος Γυναικών "Φυλλίς" Αγίου Νικολάου

Ο Σύλλογος συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αττική. Σημείο συγκέντρωσης το κατάστημα του ΚΑΠΗ, έναντι της Δημοτικής Κοινότητας του Αγίου Νικολάου.

 

ΟΦΚΑΘ Βάση Ετοιμότητας Σάρτης Σιθωνία Χαλκιδικής

Η βάση ετοιμότητας Σάρτης σε συνεργασία με πολίτες του χωριού μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπληκτους στην Αθήνα. Σημεία συγκέντρωσης το ELIN AUTOGAS Χατζηφωτακη και το μαγαζί ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΊ.

 

Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας

Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η Πολιτιστική Εταιρία Αρναίας, ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας και ο Σύλλογος ΑΚΡΑ καλεί τους πολίτες της Αρναίας να προσφέρουν φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Η συγκέντρωση των αγαθών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 από τις 10:00πμ έως τις 2:00μμ και από τις 5:00μμ μέχρις τις 7:00μμ στο γραφείο της Πολιτιστικής Εταιρίας Αρναίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα