Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκινά το φθινόπωρο η επένδυση στον Αϊ-Γιάννη από την εταιρεία Μεντεκίδη

Η Μεντεκίδης Κατασκευαστική έχει πια στα χέρια της την άδεια εκσκαφών και από αρχές Σεπτέμβρη θα γίνουν ερευνητικές τομές για τυχόν ύπαρξη αρχαιοτήτων στη ζώνη που πρόκειται να κατασκευαστεί το 5άστερο ξενοδοχείο, καθώς σε σημείο που γειτνιάζει είχε εντοπιστεί προϊστορικό νεκροταφείο όταν είχε ερευνηθεί η περιοχή από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής.

 

Μετά από έναν γραφειοκρατικό "Γολγοθά" που διήρκεσε τεσσεράμισι χρόνια η Mεντεκίδης Κατασκευαστική Α.Ε. αρχίζει τα έργα τουριστικής αξιοποίησης της έκτασης των 267 στρεμμάτων στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας που πήρε από το ΤΑΙΠΕΔ, ένα project που θα απαιτήσει συνολική επένδυση άνω των 50 εκατ. ευρώ.

 

«Αρχίζουμε με την εκσκαφή και τις διερευνητικές τομές και περιμένουμε μέσα στο Σεπτέμβριο να λάβουμε και την οικοδομική άδεια για το ξενοδοχείο, οπότε και θα προχωρήσουμε αμέσως στις καθαυτό εργασίες. Στόχος είναι το ξενοδοχείο να λειτουργήσει το 2020», δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Μεντεκίδης.

 

Σημειώνεται ότι στην έκταση αυτή, την οποία απέκτησε αντί ποσού 9,6 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ η «Μεντεκίδης», πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πολυτελείας, δυναμικότητας 200 δωματίων και παραθεριστικές κατοικίες, 120 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία. Για το ξενοδοχείο, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται πρώτο, η επένδυση έχει υπολογιστεί στα 23-25 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί από δανεισμό και ίδια κεφάλαια.

Για την αξιοποίηση του μεγάλου αυτού ακινήτου που έχει μέτωπο 2 χλμ. στην παραλία, εγκρίθηκε ΕΣΧΑΔΑ, το οποίο και προβλέπει τα παρακάτω:

Η Ζώνη Ι, θα είναι τουρισμού και αναψυχής και στην έκταση των 64.802 τ.μ.,  θα ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η κάλυψη στη συγκεκριμένη ζώνη δεν θα υπερβαίνει το 20% ενώ επιτρέπεται και η δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης εφόσον εξασφαλιστεί η σχετική αδειοδότηση.

Η Ζώνη ΙΙ, του παραθεριστικού χωριού είναι και η μεγαλύτερη, με έκταση 125.000 τ.μ. Σε αυτή η κάλυψη ανά οικόπεδο (σ.σ. τα στρέμματα θα χωριστούν σε οικόπεδα) δεν θα υπερβαίνει το 40%.

Η Ζώνη ΙΙΙ, έκτασης 50.952 τ.μ., θα είναι ήπιας αναψυχής (π.χ. προσωρινές κατασκευές για τους λουόμενους, υπαίθριες αθλοπαιδιές, εγκαταστάσεις εστίασης).

Επίσης, στο ακίνητο των 267 στρεμμάτων περιλαμβάνεται και δασική έκταση 26.541 τ.μ., στην οποία μπορούν να γίνουν μόνο επιφανειακές διαμορφώσεις για λόγους αναψυχής.

Την κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που θα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτίριο και «συστάδες» διώροφων κτισμάτων τύπου μπανγκαλόου, θα αναλάβει η ίδια η «Μεντεκίδης», αρχίζοντας παράλληλα τις διαδικασίες αδειοδότησης των κατοικιών με σκοπό εντός του 2021 να έχουν κατασκευαστεί κάποιες από αυτές.

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα