Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στ. Βαλιάνος: Ξεπουλούν 56 ακίνητα από τη Χαλκιδική στο Υπερταμείο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 56 ακίνητα στη Χαλκιδική φεύγουν από την ιδιοκτησία του Δημοσίου και περνούν στην ιδιοκτησία του Υπερταμείου. Οι αριθμοί κτηματολογίου που δημοσιεύτηκαν στο σχετικό ΦΕΚ της Κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι αυτά βρίσκονται σε Σιθωνία και Πολύγυρο.

 

Όπως σχολίασε στον Focus FM 103.6 ο περιφερειακός σύμβουλος, Στέλιος Βαλιάνος, στη Χαλκιδική πρόκειται για ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο όνομα της ανάπτυξης και της προόδου της εθνικής και τοπικής οικονομίας . Καμία περιγραφή δεν γίνεται για το είδος, τη θέση και την έκταση των ακινήτων για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφτεί για ποια ακίνητα πρόκειται και ποια είναι η θέση τους και η αξία τους.

 

Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα τα οποία ανήκουν σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, έπειτα από έλεγχο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), δηλαδή του λεγόμενου υπερταμείου. Η μεταβίβαση των ακινήτων πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων, και εντάσσεται στην υποχρέωση ελέγχου κι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η οποία προβλεπόταν από το δεύτερο ακόμα μνημόνιο. 

 

Ο κ,. Βαλιάνος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

"Αυτό δεν είναι συνηθισμένο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία μεταξύ Κρατών σε περίοδο ειρήνης. Το πέτυχε όμως αυτή η κυβέρνηση η οποία στις αρχές του 2015 ανέκοψε την ανοδική πορεία της Χώρας που εξέρχονταν από τα προγράμματα βοήθειας, για να φτιάξει το δικό της καταστροφικό αφήγημα, στερώντας από τη Χώρα 4 χρόνια ανάπτυξης . Η οικονομία της Χώρας βούλιαξε από τις επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και γι αυτό οι δανειστές απαίτησαν το σύνολο της ελληνικής δημόσιας ιδιοκτησίας για να εξασφαλίσουν τα δανεικά τους.

Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι τη σύσταση του Υπερταμείου τη ζήτησαν οι δανειστές και από τον Γιώργο Παπανδρεόυ και από το Λουκά Παπαδήμο και από τον Αντώνη Σαμαρά. Ουδείς εκ των τριών μνημονιακών Πρωθυπουργών διανοήθηκε να υποχωρήσει σε αυτή την ακραία απαίτηση των εταίρων μας . Οι μόνοι που παρέδωσαν εξ ολοκλήρου το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ήταν οι «αντιστασιακοί», «αντιμνημονιακοί» και «πατριώτες» Τσίπρας και Καμμένος.

Στα ακίνητα που παραδίδονται βρίσκονται μνημεία πολιτισμού, αρχαιολογικοί χώροι, νοσοκομεία, δημόσια κτήρια –σύμβολα που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και σημεία αναφοράς της ιστορίας μας και του ελληνικού πολιτισμού.

Κυριολεκτικά δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Ίσως γιατί ήρθαν ως σωτήρες".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα