Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στη Χαλκιδική Ευρωπαϊκή Σύνοδος Νεολαίας

Στην Χαλκιδική θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Εθνικών Συμβουλίων Νεολαίας της Νότιας Ευρώπης μετά από πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ). Στην Σύνοδο, εκτός από το ΕΣΥΝ θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Μάλτας.

 

 «Ήταν πρόταση μας να φιλοξενήσουμε την Σύνοδο στη Χαλκιδική. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να το καταφέρουμε. Κάτι παρόμοιο έχει ξαναγίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη όταν η πόλη ήταν Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, ενώ οι προηγούμενες έγιναν στη Μαδρίτη, το Παλέρμο και την Τιμισοάρα» ανέφερε ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών θεμάτων του ΕΣΥΝ,  Ηλίας Ιορδανίδης. 

 

Αντικείμενο της Συνόδου αποτελεί η προετοιμασία των εθνικών συμβουλίων ενόψει της Ευρωπαϊκής Γενικής Συνέλευσης στο Novi Sad, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας του 2019. Ο Ευρωπαϊκός Νότος λειτουργεί παραδοσιακά ως «μπλοκ» που προωθεί ορισμένες κοινά αποφασισμένες προτεραιότητες και τις οποίες διεκδικεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

 

Την διοργάνωση υποστηρίζουν η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ) , η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (ΠΕΧ), το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Ζαγοράκης. 

 

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα