Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κυκλικοί κόμβοι στη Νικήτη: Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας - Δήμου Σιθωνίας

Κυκλοφοριακές και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης, προκειμένου να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων, με ελεγχόμενη αποστράγγιση των πλημμυρικών νερών κατά μήκος της επαρχιακής οδού, η οποία διέρχεται από τον οικισμό.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Σιθωνίας για την υλοποίηση του έργου.

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις της κεντρικής οδού με αντίστοιχες κάθετες οδούς του οικισμού, η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης εκατέρωθεν της κεντρικής οδού, η κατασκευή πεζοδρομίων, η διαμόρφωση χώρων πρασίνου, η τοποθέτηση φωτιστικών, καθώς και η κατασκευή δύο μεταλλικών πεζογεφυρών για την ασφαλή μετάβαση των πεζών από το βόρειο προς το νότιο τμήμα του οικισμού και πάνω από την κεντρική οδό. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού (κατασκευή φρεατίων, δικτύου αποστράγγισης ομβρίων υδάτων κλπ).

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, επισήμανε ότι το πρόβλημα στην περιοχή της Νικήτης είναι γνωστό, καθώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων. Τόνισε, παράλληλα, ότι όσο φιλότιμη προσπάθεια και αν γίνεται από την αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά το πρόβλημα.

Διευκρίνισε ότι το κόστος για την υπογειοποίηση της κάθετης οδού ή τη δημιουργία περιφερειακού είναι υψηλό και τόνισε ότι η προτεινόμενη λύση δεν είναι οριστική, αλλά γίνεται προσπάθεια βελτίωσης μιας κατάστασης, που είναι πολύ δύσκολη.

 

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Θανάσης Μπασδάνης από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» τόνισε ότι είναι θετική οποιαδήποτε σκέψη για να λυθεί το ζήτημα, ωστόσο έκανε λόγο για καθυστέρηση στις χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» και ο Βασίλης Ρέβας από την «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασαν επιφυλάξεις, λέγοντας ότι φαίνεται πως η Περιφέρεια θα καταβάλλει τα ποσά για το έργο, ενώ ο δήμος Σιθωνίας όχι. Θετική για το έργο δήλωσε η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά».

 

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα