Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Ν. Καλλικράτεια τιμά την Οσία Παρασκευή την Επιβατινή -ΦΩΤΟ

Με τη δέουσα λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της Ν. Καλλικράτειας και των γύρω περιοχών τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, η οποία γεννήθηκε στους Επιβάτες της Προποντίδας της Θράκης, στις αρχές του 10ου αιώνα. 

 

Η Αγία κατά την ασκητική ζωή της έμεινε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της στην Καλλικράτεια, διακονώντας το Ναό των Αγίων Αποστόλων. Το σκήνωμα της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται το Ιάσιο της Ρουμανίας. Η Αγία Παρασκευή θεωρείται  προστάτις Αγία των Βαλκανίων και την τιμούν στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στη Ρουμανία.

Οι κάτοικοι της Ν. Καλλικράτειας τιμούν ιδιαίτερα την Οσία και το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας της Οσίας στους δρόμους της Ν. Καλλικράτειας.

 

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος και παρέστη και ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ. Νικόδημος, ο οποίος και αύριο, ημέρα κυριώνυμη της εορτής θα ιερουργήσει. 

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γ.Βαγιωνάς, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς, η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γ. Κουφίδης και άλλοι επίσημοι. 

 

του Θοδωρή Δούκα
φώτο: Μάριος Αυγερινός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα