Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μεγάλες ζημιές σε μελίσσια από τη φωτιά στη Σιθωνία

Μεγάλη υπολογίζει ότι θα είναι η ζημιά για τους μελισσοκόμους που είχαν τις κυψέλες τους στην δασική περιοχή που κάηκε, εκτιμά ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού "Σίθων", με έδρα τη Νικήτη, Αχιλλέας Παπαστεργίου.

 

"Το 50% των μελισσοκόμων της βόρειας Ελλάδας, την περίοδο παραγωγής που είναι από την Ιούλιο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, φέρνουν τα μελίσσια τους στην περιοχή από τη Νικήτη έως τη Σάρτη, όπου υπολογίζουμε ότι τοποθετούνται διάσπαρτες περίπου 100.000 κυψέλες" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Παπαστεργίου.

 Οι μελισσοκόμοι περίμεναν να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς και να τους επιτραπεί από την πυροσβεστική να μπουν στην καμμένη έκταση για να εντοπίσουν τα μελίσσια τους.

 

"Οι ντόπιοι μπήκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και κατάφεραν να απομακρύνουν τις κυψέλες τους, αλλά οι παραγωγοί από τις υπόλοιπες περιοχές καταγράφουν τώρα τις ζημιές τους" λέει ο κ.Παπαστεργίου προσθέτοντας ότι η καταστροφή στους παραγωγούς από την πυρκαγιά, έρχεται να προστεθεί στην ήδη μειωμένη φετινή παραγωγή λόγω ανομβρίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα