Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ.Ιγγλέζη: «Ξενοφοβικές και ρατσιστικές οι αντιδράσεις στον Πολύγυρο"

-- Κ. Ιγγλέζη:  «Ο δήμαρχος θα πρέπει να μαζέψει όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει διότι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι δημιουργούν όλα αυτά τα θέματα»

 

«Ξενοφοβικές και ρατσιστικές», χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», τις αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ενάντια στην φοίτηση «μεταναστόπουλων» σε σχολεία της περιοχής. Όπως δήλωσε η τις ξενοφοβικές αντιδράσεις ξεκίνησαν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πολυγύρου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε ξενοδοχείο της περιοχής διαμένουν περίπου 28 ανήλικα ασυνόδευτα μουσουλμανόπουλα, 15 έως 17 χρόνων, υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

 

Τα εν λόγω μεταναστόπουλα κατανεμήθηκαν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Πολυγύρου και τον Ζερβοχωρίων, έτσι ώστε να παρακολουθούν τα τμήματα ένταξης ανά ομάδες επτά ατόμων.

 

Όπως αναφέρει η κα Ιγγλέζη, «με την προτροπή δυστυχώς κάποιων δημοτικών συμβούλων του δήμου Πολυγύρου έχει δημιουργηθεί ένα πολύ έντονο θέμα στην περιοχή για να μην πάνε στο σχολείο αυτά τα παιδιά», καθώς «θεωρούν ότι δεν πρέπει να συσχετιστούν με τα δικά τους παιδιά, ότι δεν είναι εμβολιασμένα, πράγματα μη αληθή».

 

«Δεν συνάδουν τα πράγματα αυτά με τον πολιτισμό του 21ου αιώνα» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «μιλάμε δυστυχώς για αντιδράσεις που έχουν ξεκινήσει από δημοτικούς συμβούλους που διοικούν τον δήμο».

 

Δηλαδή όσοι γονείς έχουν αντιρρήσεις, έχοντας κατά νου περιπτώσεις άλλων χωρών (διαβάστε ΕΔΩ), όπου έχουν δημιουργηθεί, σε βάθος χρόνου, ισλαμικά «γκέτο» εντός σχολικών μονάδων, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «οπισθοδρομικό», «ρατσιστές» και «ξενοφοβικοί»;

 

«Ο δήμαρχος θα πρέπει να μαζέψει όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει διότι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι δημιουργούν όλα αυτά τα θέματα», υπαγορεύει η κα Ιγγλέζη, εξισώνοντας τους παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν με τους τουρίστες της Χαλκιδικής:

 

«Η Χαλκιδική δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, γιατί μας πειράζει το διαφορετικό; Δεν μας πειράζουν οι Σέρβοι, οι Ρώσοι και οι Ολλανδοί αλλά μας πειράζουν οι Αφγανοί;».

 

«Δεν είναι η πλειοψηφία που αντιδρά, αλλά αυτοί που αντιδρούν δημιουργούν μεγάλο ντόρο» απάντησε η ίδια σε σχετική ερώτηση, και διαβεβαίωσε ότι «τα παιδιά θα ενταχθούν στα σχολεία γιατί έτσι πρέπει να γίνει, γιατί το επιτάσσει ο νόμος και αυτά έχουμε συμφωνήσει με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

 

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι όσα έχουν ακουστεί δημόσια εμπίπτουν και στον «αντιρατσιστικό νόμο». Το λέει ο Ο.Η.Ε., θα το κάνουμε λοιπόν. Ειδάλλως υπάρχει και ο «αντιρατσιστικός νόμος»!

πηγή: el.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα