Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καταλήψεις σε σχολεία της Χαλκιδικής για το Μακεδονικό -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό πραγματοποιούνται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Χαλκιδικής, ενώ σε πάνω από 50 σχολεία, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, γίνονται καταλήψεις τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στα Νέα Μουδανιά, στην Αρναία, στη Νικήτη, στην Κασσάνδρεια, στο Πευκοχώρι, στη Ν. Τρίγλια, στην Ορμύλια και στη Ν.Καλλικράτεια προχώρησαν σε κατάληψη των σχολικών κτιρίων με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια απ΄τη Μακεδονία".

Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Στα Ν.Μουδανιά οι μαθητές των σχολείων της πόλης έκαναν πορεία με πανό και συνθήματα για τη Μακεδονία, πέρασαν από το Δημαρχείο Ν.Προποντίδας και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΝΙΚΗΤΗ


Στη Νικήτη οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία από το Γυμνάσιο προς το Δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας το "Μακεδονία Ξακουστή".

 

 

ΑΡΝΑΙΑ

Στην Αρναία παρά το ότι χιόνιζε οι μαθητές των Λυκείων της πόλης πραγματοποίησαν πορεία για την Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.

 



Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Πορεία στους δρόμους της Ν.Καλλικράτειας και συγκέντρωση μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα πραγματοποίησαν το πρωί οι μαθητές των σχολείων της Ν.Καλλικράτειας.

 Ν.ΤΡΙΓΛΙΑ

Τα δύο σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρίγλιας δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από διαμαρτυρόμενους μαθητές. Στο μεν Γυμνάσιο η κατάληψη γίνεται για την στήριξη στο Μακεδονικό. Στο Λύκειο είναι η 3η μέρα κατάληψης και γίνεται λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

 

 

 

Σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου προχώρησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κασσάνδρειας στο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, ενώ και το Γυμνάσιο Πευκοχωρίου μπήκε στο χορό των κινητοποιήσεων.

Γρ.Αντωνιάδης, Στ. Ρήγας
halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα