Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Σιθωνίας

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στη Νικήτη.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Νίκος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλλυλεγγύη», Στέλιος Κωστίκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, τα  Κέντρα Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται  για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

 

Ο κ. Ντέμπλας επεσήμανε ότι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Η λειτουργία της Δομής Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σιθωνίας ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018. Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Κοινότητας Σιθωνίας απασχολούνται 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι οποίοι παρέχουν πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους).

 

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα