Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άγιασαν τα νερά με την εικόνα του Αγ.Νικολάου στη Ν.Καλλιρκάτεια -ΦΩΤΟ-

Σήμερα τιμάται στο πανελλήνιο η μνήμη του προστάτη των ναυτικών μας, Αγίου Νικολάου.

Η ημέρα της μνήμης του Αγίου Νικολάου τιμάται στον Πολύγυρο, στον Άγιο Νικόλαο, στη Ν. Φώκαια, στην Ιερισσό, στη Ν. Καλλικράτεια, στην Ολυυμπιάδα και σχεδόν σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά της Χαλκιδικής. Είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσης, είναι επίσημη αργία για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα. 

Στη Ν.Καλλικράτεια μετά τη Θ. Λειτουργία έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου μέχρι την προβλήτα της πόλης. Αφού εψάλη το τροπάριο του Αγίου έβαλαν την εικόνα στο νερό της θάλασσας, ώστε ο Άγιος να βοηθάει σε ώρες γαλήνης και σε ώρες φουρτούνας, σε ώρες εύκολες καὶ σε ώρες δύσκολες τους ναυτικούς και τους ψαράδες. 

Και στην Ολυμπιάδα ο ιερέας με τους πιστούς κατέβηκαν με την εικόνα του Αγίου Νικολάου μέχρι την παραλία για να δίνει καλές θάλασσες ο Άγιος. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα