Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο την Πέμπτη και στη Χαλκιδική

Μπορεί την Πρωτοχρονιά να είχαμε κρύο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Χαλκιδικής, ωστόσο από το πρωί της Πέμπτης θα πλήττουν τη χώρα και ιδιαίτερα τη Χαλκιδική έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και στα παράλια!

 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι στιγμές που θα βιώσουν αρκετοί από τους κατοίκους της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα είναι σχεδόν ιστορικές...

Από την Πέμπτη θα εισέλθουν οι «παγωμένες» αέριες μάζες

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο  καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα «σαρώσουν» ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

 

Πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις

Από την Πέμπτη κιόλας οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης.  Σε περιοχές της Χαλκιδικής αναμένεται να χιονίζει έως και τα πεδινά - παραθαλάσσια και μάλιστα ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των οδηγών και ασφαλώς μετά από κάποια στιγμή θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αλυσίδες.

Σήμερα χρειάζονται αλυσίδες στη Χαλκιδική τα οχήματα που θα κινηθούν:

- Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από 65ο έως 85ο χλμ (Αρναία)

- Δασική οδός από Πολύγυρο προς Ταξιάρχη (μέσω Τσουκάλα). • Δασική οδός Ταξιάρχη-Παλαιοχώρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα