Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Ένωση υπαλλήλων Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας για το χθεσινό επεισόδιο

Μετά το χθεσινό άγριο επεισόδιο με κρατούμενο στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, η Ένωση υπαλλήλων των Αγροτικών Φυλακών σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:


" Ήρθε και η σειρά μας να γίνουμε δέκτες επίθεσης κρατουμένου σε υπαλλήλους, όπως δυστυχώς έχει συμβεί στην πλειονότητα των κλειστών φυλακών. Όταν φτάνουμε στο σημείο όμως, κρατούμενος να τραυματίζει υπάλληλο με ξυράφι στο λαιμό και τον Αρχιφύλακα με τσάπα στο κεφάλι σε Αγροτική Φυλακή, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.


Το τι φταίει ας μας το εξηγήσει η ηγεσία του Υπουργείου μας, η οποία ως φαίνεται το μόνο που την ενδιαφέρει είναι  οι αποδράσεις που δεν έγιναν επί των ημερών της και όχι οι καθημερινές επιθέσεις κρατουμένων προς τους συναδέλφους. Ίσως οι τραυματισμοί, οι ξυλοδαρμοί, οι λεκτικές επιθέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι δεν είναι συμβάντα άξια αναφοράς. Ίσως δεν είναι συμβάντα τα οποία χρίζουν άμεσης επίλυσης. Ίσως δεν είναι συμβάντα τα οποία κρίνουν άμεση την πρόσληψη υπαλλήλων αφού η υποστελέχωση προσωπικού σε όλες τις φυλακές είναι πιο έντονη από ποτέ.


Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι  εδώ και πολύ καιρό από την ηγεσία του Υπουργείου. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να μετάγονται στο Κατάστημα μας κρατούμενοι ικανοί για εργασία και όχι κρατούμενοι οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές και δεν μπορούν να εργαστούν. Οι αναφορές του κ. Αρχιφύλακα για κρατουμένους οι οποίοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα και ζητά την μεταγωγή τους σε άλλο Κατάστημα, αφού η κράτηση τους σε Αγροτική Φυλακή δεν ενδείκνυται,  δεν εισακούονται σχεδόν ποτέ . Όπως φαίνεται όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό συμβάν. Ευτυχώς οι συνάδελφοι γλύτωσαν με ελαφρά τραύματα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.


Ελπίζουμε το Υπουργείο να κατανοήσει σύντομα, τόσο το μέγεθος της υποστελέχωσης του προσωπικού στο σύνολο των Καταστημάτων Κράτησης, όσο και τα προβλήμτα που αντιμετωπίζει η κάθε φυλακή ξεχωριστά, πριν να είναι πλέον πολύ αργα!!!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα