Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική στην αυστριακή τουριστική αγορά

Στην έκθεση τουρισμού Ferien Messe Vienna που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019 συμμετείχε και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με δικό του stand μέσα στο περίπτερο ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τη Χαλκιδική στο Αυστριακό κοινό.

 

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο για την Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της έκθεσης. "Αναμένουμε να μεταφραστεί και με αύξηση των κρατήσεων για την περιοχή μας, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα με τον ΕΟΤ fam και press trip από την Αυστρία" σχολίασε ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού, Γιώργος Μπρουτζάς.

Η «Ferien Messe» στη Βιέννη είναι η πρώτη τουριστική έκθεση της χρονιάς και δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την ερχόμενη τουριστική περίοδο με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

 

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή αγορά, επιβεβαιώνεται τόσο από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι tour orerators όσο και από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων στην Αυστρία. Σύμφωνα με αυτά το σύνολο των προκρατήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και αποτελούν το 30% του συνολικού δυναμικού των κρατήσεων για το 2019, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 10%.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χώρας βρίσκεται στο ραντάρ των αυστριακών τουριστών ήδη από το 2014 υποδεχόμενη ετησίως όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Αποκορύφωμα το 2018, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει διψήφια αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με την προηγούμενη -ήδη πολύ καλή- χρονιά.

 

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,8 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα