Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διασώσεις στο Άγιο Όρος μέσω της εφαρμογής "SOS Athos"

Το «SOS Athos» είναι μια εφαρμογή που θα διευκολύνει τις διασώσεις μοναχών και προσκυνητών στο Άγιο Όρος. Την εφαρμογή αυτή δημιούργησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Αντώνης Κούκουζας και έχει σκοπό έχει να διευκολύνει την ζωή των μοναχών που ζουν στις δύσβατες περιοχές της Αθωνικής Πολιτείας.

 

Ο κ. Κούκουζας παρέδωσε την εφαρμογή το περασμένο Σάββατο στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνο Δήμτσα και στον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου γέροντα Εφραίμ. Μιλώντας στο Voria.gr, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να γλιτώσει από σοβαρό κίνδυνο μοναχούς και προσκυνητές του Άγιου όρους, διευκολύνοντας την ίδια στιγμή τα σωστικά συνεργεία στον εντοπισμό των χρηστών που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

 

Σστην καταγραφή του Άγιου Όρους συνέβαλε ο Καθηγουμένος Εφραίμ που παρείχε κάθε πληροφορία στους δημιουργούς της εφαρμογής. «Η δημιουργία της εφαρμογής που έγινε από συναδέλφους απαιτούσε την ψηφιακή χαρτογράφηση του Athos κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ. Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κάθε μονή ή και κάθε κελί, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε εφόσον χρειαστεί», εξηγεί ο κ. Κούκουζας

 

Η εφαρμογή «SOS Athos»  θα παρέχει πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες του θύματος που χρειάζεται βοήθεια, στις πυροσβεστικές και σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίες θα λαμβάνουν μηνύματα SOS με τα στοιχεία του καλούντα σε βοήθεια.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα