Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς εγκαινίασαν το μεσημέρι της Παρασκευής το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα, που στήθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Ολύνθου.

 

Το πάρκο δημιουργήθηκε σε έκταση 500 τ.μ. και εμπνευστής του είναι ο Διευθυντής του Σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης. Το διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατασκευάστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συμβολή φορέων και κατοίκων του χωριού, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

 

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη και Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δ. Ζαγγίλας, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου, ο διευθυντής Π.Ε. εκπαίδευσης Σερρών, Ξενοφών Παπασταμόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. 

 

Αυτό που τόνισε ο κ. Μισαηλίδης είναι ότι το πάρκο αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και γενικά να προωθήσουν και να καλλιεργήσουν θετικά πρότυπα κυκλοφοριακής κουλτούρας. 

 

 Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με πλακέτα το Ϊδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ολύνθου, Νίκος Αυγέρης και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πολυγύρου, Γιάννης Κυπριώτης.

Με σύνθημα «Φωνάζουμε λοιπόν STOP στα ατυχήματα» το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου περιμένει να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για μία διαφορετική προσέγγιση της Κυκλοφοριακής Αγωγής!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα