Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου στο Μακεδονικό Τόξο "Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική - Καβάλα"

Σαράντα τέσσερις εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων από τη Γαλλία, την Αυστρία, τις Βαλτικές Χώρες, τη Σκανδιναβία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Σλοβενία επισκέφθηκαν την Ανατολική Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της γαστρονομικής γιορτής KOUZINA.

 

Με όχημα τη γαστρονομία:

  •  εξερεύνησαν κάθε της γωνιά της περιοχής,
  • έζησαν την καθημερινότητα με τους ντόπιους,
  • έγιναν μέρος της ιστορίας και των μύθων μας.

 

Και ενώ τα αφιερώματά τους θα δημοσιεύονται ολόκληρο το χρόνο (μέχρι το Μάιο του 2020), δημιουργώντας αλληλουχία στην ανά τον κόσμο προώθηση του προορισμού, «Οι Πόλεις του Μεγαλέξανδρου» ετοιμάζονται για υποδοχή εκπροσώπων Τύπου από τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Αλσατίας. Πρόκειται για την Ursula Laurent, που αρθρογραφεί στην εφημερίδα L’ ALSACE, η οποία μετρά 90.000 – 100.000 φύλλα καθημερινής κυκλοφορίας και το blogger σύζυγό της (και φωτογράφο), ο οποίος διαθέτει τον ιστότοπο https://www.lalsace.fr/

 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του specialist στη γαλλική αγορά Yalos Tours και αξιοποιεί στο έπακρο την ευκαιρία τοποθέτησης απευθείας πτήσης από το αεροδρόμιο της Μιλούζης (Αλσατία) προς αυτό της Θεσσαλονίκης.

 

Το πρόγραμμα των Γάλλων έχει θέμα, κάτι που πάντα διακρίνει τις δημοσιογραφικές επισκέψεις που οργανώνουμε, και αφορά μια πολιτιστική περιήγηση στο χρόνο «από την Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο και την Κλασσική Θεσσαλονίκη». Πράγματι, οι φιλοξενούμενοι θα ξεκινήσουν τη «διαδρομή στην ιστορία» από την Αμφίπολη, θα επισκεφθούν την Πρώτη, την Καβάλα, τους Φιλίππους και θα καταλήξουν στα Αρχαία Στάγειρα, τα οποία θα εξερευνήσουν πριν την αποβίβασή τους στη βυζαντινή Ουρανούπολη. Εκεί θα ακολουθήσουν την πορεία των πλοίων της Athos Sea Cruises κατά μήκος της αγιορείτικης ακτογραμμής και μέσω Αρναίας θα βρεθούν στη Σιθωνία για sea & sun διάλλειμα πριν την προσέγγιση της Θεσσαλονίκης.

 

Το αφιέρωμά τους θα διανεμηθεί από το Yalos Tours στους Γάλλους συνεργάτες της SelecTour, κατά τη διάρκεια της διεθνούς επαγγελματικής τουριστικής έκθεσης Top Resa (Παρίσι 1- 5.10.19), οι οποίοι αναμένονται στην Αμφίπολη και την Ανατολική Χαλκιδική αμέσως μετά την έκθεση, προκειμένου να ακολουθήσουν ένα wine trip με τίτλο «από την Αρχαία Ελλάδα στον Άθωνα».

 

Με λόγο λοιπόν και γνώμονα το ποιοτικό και το στοχευμένο «προλογίζουμε» τις δικτυώσεις μας, οι οποίες αναμένονται σπουδαίες και προπαντός αποδοτικές, τόσο στον τομέα του τουρισμού – πολιτισμού, όσο και στον τομέα της ενίσχυσης των θεματικών ανταλλαγών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα