Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συλλήψεις και ένταση στην Ιερισσό - Στο πόδι οι κάτοικοι

Νέα ένταση στην Ιερισσό όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνέλαβαν κατηγορούμενους για την επίθεση στις Σκουριές, γύρω στις 3 τα ξημερώματα μπροστά στα μάτια των οικείων τους και "ξηλώνοντας" τις πόρτες των σπιτιών τους. Οι συλλήψεις έγινα βάσει εντάλματος.

 

Στη συνέχεια κάτοικοι προκάλεσαν φθορές στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού που ήταν κλειστό, εισβάλλοντας στο κτίριο και πετώντας αντικείμενα και έγγραφα στο δρόμο. Στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά.

 

Συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες είναι δυο 40χρονοι, γενετικό υλικό των οποίων βρέθηκε σε καραμπίνα και σκούφο, που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός". Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Πολυγύρου, έξω από το οποίο ομάδες κατοίκων κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Φωτογραφίες από τις εφόδους στα σπίτια φέρνει στο φως το thesstoday.gr. Φαίνονται ίχνη παραβίασης, σημάδια από χτυπήματα και σε μία περίπτωση η ίδια η πόρτα να βρίσκεται έξω από το πλαίσιό της.

 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα από δύο ομάδες αστυνομικών που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις στα δύο σπίτια και τις συλλήψεις δύο 40χρονων.

 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr που επικαλείται μαρτυρίες, στη μία περίπτωση οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που άνοιξε την πόρτα με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν. Στην δεύτερη περίπτωση έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με μια κλωτσιά αρπάζοντας επίσης τον ιδιοκτήτη μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

 

Μόλις οι συλλήψεις έγιναν γνωστές, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό και κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς το Α.Τ. αναζητώντας τους συλληφθέντες, βρίσκοντάς το όμως κλειστό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε επίθεση προς το αστυνομικό τμήμα και κάτοικοι προκάλεσαν φθορές.

 

Οι συλληφθέντες είναι μεταξύ των 20 κατηγορουμένων για την επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους θα οδηγηθούν στο Α.Τ. Πολυγύρου. Εκεί κατευθύνεται και ομάδα κατοίκων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα γίνει επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για τα συμβάντα. Πάντως πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι η επιχείρηση έγινε από δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε σχέση με τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί μετά την επίθεση.

 

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει σχετικά με τους συλληφθέντες ότι βρέθηκε γενετικό τους υλικό σε αντικείμενο και σε όπλο που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Συγκεκριμένα του ενός το γενετικό υλικό βρέθηκε σε καραμπίνα που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και του δεύτερου σε σκούφο που βρέθηκε ένα χιλιόμετρο από το εργοτάξιο, ο οποίος επίσης θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα