Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ολλανδοί δημοσιογράφοι υιοθέτησαν τη μικρή φώκια της Σιθωνίας

Ολλανδοί δημοσιογράφοι προχώρησαν στην ‘‘υιοθεσία’’ του μικρού Bill, της φώκιας που είχε βρεθεί το Νοέμβριο στη Σιθωνία. 

Η νεογέννητη αρσενική φώκια είχε βρεθεί ορφανή στις ακτές της Σιθωνίας, από όπου και μεταφέρθηκε για περίθαλψη στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Βόλου, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης De Vakantiebeurs τον Ιανουάριο στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπου οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας Griekenland.net συγκέντρωσαν χρήματα με σκοπό τη διάθεση τους σε κοινωφελές ίδρυμα στην Ελλάδα.

 

Η ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net, η οποία προβάλλει αποκλειστικά ελληνικούς προορισμούς διακοπών, γιόρτασε φέτος τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας της και προχώρησε στην υλοποίηση της πρωτότυπης δράσης για τη συγκέντρωση χρημάτων. Η ιδέα αφορούσε τη δοκιμή κονιάκ ΜΕΤΑΞΑ στο περίπτερο του Griekenland.net από τους επισκέπτες της έκθεσης με ένα συμβολικό αντίτιμο, καθώς στην Ολλανδία απαγορεύεται η δωρεάν διάθεση αλκοολούχων ποτών.

 

Το ποσό που συγκεντρώθηκε, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Griekenland.net, Bas Wanrooij, ξεπέρασε τα 400 ευρώ και αποφασίστηκε να δοθεί στην Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, MΟm. Ο ίδιος και ο συνεργάτης του, Martin de Jong, είχαν φιλοξενηθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Αλόννησο και είχαν επισκεφθεί τόσο το θαλάσσιο πάρκο όσο και τα γραφεία της MΟm και του Φορέα Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου, όπου και ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα είδη.

‘‘Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων’’, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη φιλοξενία και την ξενάγηση τους στο νησί, ‘‘οι δύο φιλοξενούμενοι ολλανδοί δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μεσογειακή φώκια και είχαν ήδη από τον Ιούνιο εκφράσει την επιθυμία τους για τη διάθεση των χρημάτων της εκδήλωσης για την προστασία του απειλούμενου αυτού είδους.’’

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους της MΟm, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την φιλοξενία του μικρού Bill στο κέντρο περίθαλψης στα Σπάτα. Η νεογέννητη αρσενική φώκια είχε βρεθεί ορφανή τον περασμένο Νοέμβριο στις ακτές της Σιθωνίας. Έτσι, προχώρησαν στην ‘‘υιοθεσία’’ του μικρού Bill, προσφέροντας τα χρήματα της εκδήλωσης για κάλυψη μέρους των εξόδων της περίθαλψης του.

 

Με ανάλογη ενέργεια την περσινή χρονιά οι υπεύθυνοι του Griekenland.net είχαν ‘‘υιοθετήσει’’ τη μικρή Ρετσίνα, μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta από το ίδρυμα ‘‘ΑΡΧΕΛΩΝ’’, η οποία απελευθερώθηκε στα νερά του Ιονίου έπειτα από περίθαλψη δύο μηνών.

Πηγή: ert.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα