Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας στον τουρισμό την τριετία 2014-2016

Η παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού κατά την τριετία 2014-2016, καθώς και του νέου σχεδιασμού για τα επόμενα έτη παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, τόσο από τον χώρο της αυτοδιοίκησης όσο και από το χώρο του τουρισμού. 

 

Ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του τόνισε : «Όραμά μας είναι να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία παγκοσμίως γνωστή ως τουριστικός προορισμός 365 ημέρες το χρόνο…» και επισήμανε, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου για το 2016 και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 30%. 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος έκανε τον απολογισμό της τριετίας 2014-2016 και παρουσίασε τα επόμενα βήματα της Π.Κ.Μ και ανέφερε στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι η ΠΚΜ θα είναι η 2η τουριστικά πιο ισχυρή περιφέρεια την επόμενη 5ετία, ενώ αναμένεται ιδιαίτερη ανάπτυξη του οδικού και πολιτιστικού τουρισμού. 

 

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. εξήραν το έργο του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας και νυν Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Ιωάννη Γιώργου, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιμέρους δράσεις:

 

- Συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις Τουρισμού της Ευρώπης και της Ελλάδας, ανοίγοντας όμως ταυτόχρονα για πρώτη φορά τα φτερά μας στο Ντουμπάϊ και την Μέση Ανατολή (Ιορδανία-Ισραήλ) κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στην Κίνα, την Κορέα, την Αμερική κ.α. 

- Ικανοποιήσαμε αιτήματα Οργανισμών, Δήμων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων κ.α. με την αποστολή υλικού τουριστικής προβολής και όχι μόνον. 

- Πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων και αξιοποιήσαμε συνεργασίες (Marketing Greece) και συνέργειες με φορείς του τουριστικού κλάδου για την προώθηση προβολής της Π.Κ.Μ. 

- Συμμετείχαμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και δίκτυα, όπως το MEDROUTE, το BSB αλλά και τη διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR). 

- Λάβαμε μέρος στον Πανευρωπαϊκό Διάλογο ανάμεσα σε πράκτορες κρουαζιέρας και ενδιαφερόμενους για τον Τουρισμό, στη Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, συνεργαστήκαμε με το πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας και συνεργαζόμαστε ακόμη. 

- Προωθήσαμε οπτικοακουστικό υλικό μας σε κανάλια, όπως το travel channel, Ηλέκτρα, Plus 4 κ.α. 

- Διοργανώσαμε workshops/εκδηλώσεις/road shows στην Πόλη και στο Μιλάνο.  Φιλοξενήσαμε δημοσιογράφους/διαμορφωτές κοινής γνώμης από Ιταλία, Σουηδία, Ρωσία, Γαλλία κ.α. 

- Συνεργαστήκαμε με τη RAI και άλλα μέσα π.χ. ΑRHEO. 

- Κορυφώσαμε τις εκδηλώσεις μας με αυτές του Αριστοτέλη και Μ. Αλεξάνδρου, όπως το θεατρικό του Βελιγραδίου και η εκδήλωση του Μιλάνου και πρόσφατα της Ρώμης. 

- Δημιουργήσαμε ιστοσελίδα και προωθητικό υλικό όπως: επιχειρηματικά δώρα, καρφίτσες με τη Μάσκα του Φιλίππου, το Στεφάνι της Βεργίνας, τον Λευκό Πύργο, USB θήκες για Τάμπλετ κ.α.

-  Θα προσθέσω απλά τα πολλά Fam Trips που πραγματοποιήσαμε, το Marketing Support Αεροπορικών εταιριών που λάβαμε μέρος, την προβολή στο Trip Advisor, τη δημιουργία Application και πόσεις δράσεις ακόμη που δεν θυμάμαι (Αγ. Πετρούπολη). 

«Και λοιπόν θα πει κάποιος. Αποτελέσματα έχουμε; Δυο-τρία πραγματάκια από μένα γιατί αυτό είναι δουλειά του κ. Θάνου. α. Αεροδρόμιο Μακεδονία: είχε τη μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων για τα 2015-2016 μεταξύ των Περιφερειακών Αεροδρομίων. β. Αύξηση αφίξεων αλλοδαπών μεταξύ 2010-2015: 65% Το ίδιο και στις διανυκτερεύσεις. γ. Και τέλος η ΠΚΜ θεωρείται σύμφωνα με το ΣΕΤΕ η 2 η τουριστικά πιο ισχυρή Περιφέρεια την επόμενη πενταετία (1 η Ν. Αιγαίο), με αύξηση του οδικού τουρισμού ανάπτυξη του City Break και τον Yachting τουρισμού» κατέληξε ο κ. Γιώργος. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα