Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΜΙΤΤ… στη Θεσσαλονίκη και στην Ανατολική Χαλκιδική

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού «οδήγησε τη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας… στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Χαλκιδική», μέσω πραγματοποίησης εναλλακτικής επίσκεψης εξοικείωσης (Fam. Trip), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και διευθυντές πώλησης πολύ σημαντικών ρωσικών τουριστικών γραφείων και οργανισμών.

 

Η 5θήμερη επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τις ίδιες ημέρες με τη διεξαγωγή της ΜΙΤΤ στη Μόσχα, είχε ως στόχο την προώθηση στη ρωσική τουριστική αγορά της προσκυνηματικής περιήγησης με τίτλο «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» και ακολούθησε συγκεκριμένες προσκυνηματικές συντεταγμένες. Για την επιτυχή διεξαγωγή της συνεργάσθηκαν 9 τουριστικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Χαλκιδική, ενώ η πρωτοβουλία αποτέλεσε συνέργεια του Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης.

 

Η διαδρομή, τμήματα της οποίας αποτελούν μέρος «των βημάτων του Αποστόλου Παύλου», συνδέει με τον πλέον αριστοτεχνικό τρόπο τη «θρησκευτική Θεσσαλονίκη των αιώνων» με τα προσκυνήματα της παραδοσιακής Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, της βυζαντινής Ουρανούπολης, του Άθωνα και του Αριστοτελικού Όρους. Η πορεία της είναι κυκλική και στο διάβα της προωθεί ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως πολιτιστικό, γαστρονομικό, συνεδριακό, οινικό, κινήτρων, θαλάσσιο, κ.α.

 

Οι 7 Ρώσοι κλαδικοί επαγγελματίες ακολούθησαν κάθε τμήμα της ξεχωριστά, ξεναγούμενοι στα σημεία εκείνα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προσκυνηματικούς, συνεδριακούς ή θεματικούς σταθμούς δυνητικών επισκεπτών, οι οποίοι :

– Είτε καταλήγουν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθωνική Πολιτεία,

– Είτε περιηγούνται περιμετρικά αυτής.

 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, η οποία σχεδιάσθηκε εμφατικά γύρω από την απόκτηση βιωματικών εμπειριών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές απόλυτης τοπικής καθημερινότητας και να επισκεφθούν ξενοδοχειακές και συνεδριακές υποδομές σε μια περιοχή που ξέρει να συνθέτει ολοκληρωμένα τουριστικά προγράμματα με στοιχεία παγκόσμιας μοναδικότητας.

 

Στην τρέχουσα χρονική στιγμή που, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, οι θεωρήσεις (βίζα) από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία ισχύουν πλέον για 5 έτη και η αύξησή τους είναι δεδομένη, ο Οργανισμός προβαίνει σε επαγγελματικά στοχευμένες και μελετημένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να κερδίσει το ποιοτικότερο κομμάτι της ρωσικής τουριστικής πίτας. Άλλωστε η αύξηση της τάξης του 20% που σημειώνουν οι τρέχουσες προκρατήσεις των tour operators επιβεβαιώνουν την επαναφορά της ρωσικής τουριστικής αγοράς, δεδομένο που ωθεί τον Οργανισμό στο να εμπλουτίσει και να σχεδιάσει πρωτοποριακές επικοινωνιακές πρωτοβουλίες, αναφορικά με το «Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας» (Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα