Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Ομαδικού Ψηφιακού έργου

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Προποντίδας κέρδισε το 1ο Βραβείο Ομαδικού Ψηφιακού έργου στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. 

 

Η επιτροπή αξιολόγησης παρέλαβε 4.586 ατομικά και ομαδικά έργα από εκατοντάδες σχολικές μονάδες, ενώ ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων ήταν μεγαλύτερος των 10.000! «Το σχολείο της καρδιάς μας» - όπως αποκαλείται από μικρούς και μεγάλους, κατέκτησε το 1ο ομαδικό βραβείο με ένα άρτιο ψηφιακό έργο και κατέπληξε τους κριτές με την πρωτοτυπία του. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ειδικού σχολείου, αξιοποιώντας τις προκλήσεις, προσέγγισαν πολυαισθητηριακά το θέμα, διασκέδασαν με τη διαδικασία και βίωσαν πολύτιμα συναισθήματα αυτοεκτίμησης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μπορούν με κατάλληλα διαφοροποιημένη προσέγγιση, να συμμετέχουν με αξιώσεις σε εκπαιδευτικές δράσεις. 

 

Ένα δημόσιο σχολείο, μπορεί -όταν διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας, να εκπληρώνει ταυτόχρονα εκπαιδευτικούς στόχους, αλλά και στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, για μια ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμό. 

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα