Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έλεγχος βιβλιαρίων υγείας των ποιμενικών σκύλων

Προκειμένου να εκδίδονται άδειες διακίνησης (υγειονομικά πιστοποιητικά) για οποιαδήποτε μετακίνηση των παραγωγικών ζώων για πώληση, σφαγή κλπ. είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για την καταπολέμηση της λύσσας, η προσκόμιση των βιβλιαρίων υγείας των ποιμενικών σκύλων.

 

Εκεί θα αναγράφεται ο αντιλυσσικός εμβολιασμός (σε ισχύ), το νούμερο της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης καθώς επίσης και το αντίγραφο της καταχώρησης του ζώου στη βάση δεδομένων του ΥΠ.Α.Α.Τ. (Σφραγισμένα και υπογεγραμμένα από ιδιώτη κτηνίατρο). 

 

Όπως επισημαίνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής  θα ελέγχονται οι ποιμενικοί σκύλοι ως προς τον αντιλυσσικό εμβολιασμό και την ηλεκτρονική ταυτοποίηση προκειμένου να προμηθεύονται δελτίο ορολογικού ελέγχου και εμβολιασμού βρουκέλλωσης, δελτίο εμβολιασμού οζώδους δερματίτιδας βοοειδών, δελτίο φυματινισμού βοοειδών κλπ.

 

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εκδίδονται άδειες διακίνησης, δελτία των παραπάνω Προγραμμάτων Εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου καθώς και βεβαιώσεις συνεργασίας

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής, κ. Σπήλιος Γεωργιάδης 2371351489 – 488 – 486.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα