Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η δήμαρχος Κασσάνδρας για τη φωτιά στη Φούρκα

Η φωτιά στη Φούρκα, παρά το μεγεθός της αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, εξαιτίας της ετοιμότητας και της άμεσης παρέμβασης όλων των εμπλεκομένων.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά σχολίασε:

"Ο Δήμος Κασσάνδρας παρόλο που δεν γλίτωσε από την μανία μιας πυρκαγιάς κατάφερε να γλιτώσει από την καταστροφή.

Οι ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, των δημοτικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων της περιφέρειας και των δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, των αγροτών που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τα οχήματα τους, των εθελοντικών ομάδων των μεμονωμένων πολιτών και των μελών της τοπικής κοινωνίας, λειτούργησαν σαν ασπίδα προστασίας καταφέρνοντας να απομακρύνουν τις φλόγες από την κατοικημένη περιοχή και να περιορίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Την ώρα που όλη η Ελλάδα αγωνιά από τον πύρινο εφιάλτη, με τα πύρινα μέτωπα να έχουν καταστρέψει περιούσιες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κασσάνδρα, δεν λύγισαν ούτε στιγμή και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Χάρη στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής, η Φούρκα παρέμεινε ασφαλής και μέσα σε λίγες ώρες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη καθώς καταφέραμε και αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες δύσκολες συνθήκες.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, οι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στα ορεινά της Φούρκας δίνοντας τη δική τους μάχη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης και αψηφώντας την σωματική κούραση παρέμειναν στην περιοχή περιφρουρώντας το δάσος από τις αναζωπυρώσεις.
Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε απολογισμό με σκοπό να καταγράψουμε τις πληγές που υπέστη ο δασικός μας πλούτος.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε να παραμένουμε σε επιφυλακή με σκοπό να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τους πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα