Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο ΕΣΠΑ η βελτίωση της ποιότητας νερού των Βραστάμων

Το έργο «Εγκατάσταση μονάδων αποσιδήρωσης πόσιμου νερού στην τοπική κοινότητα Βραστάμων και στον οικισμό Πλανών, του Δήμου Πολυγύρου" εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 146.871 ευρώ.

 

Η παρέμβαση θα γίνει βάσει της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Πολυγύρου για χρηματοδότηση και η οποία αξιολογήθηκε θετικά μεταξύ συνολικά δεκαεπτά που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης από τα αρμόδια στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με την υλοποίηση του έργου διασφαλίζεται η ποιότητα και η επάρκεια νερού στην περιοχή.

 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

«Από την αρχή της θητείας μας δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής σε κάθε τομέα, που δυστυχώς υπήρχε τεράστιο κενό τόσο στον Πολύγυρο όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Με συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες πετύχαμε την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για δεκάδες έργα και την ένταξη της υλοποίησής τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Προτεραιότητά μας ήταν και είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τα χωριά του Δήμου και σχετίζονταν με την ύδρευση. Η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στον Πολύγυρο και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, οι γεωτρήσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο, και φυσικά πολλές ακόμα ενέργειες σε επίπεδο καθημερινότητας αντιμετωπίζουν προβλήματα ετών όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Η ένταξη του έργου «Εγκατάσταση μονάδων αποσιδήρωσης πόσιμου νερού στην τοπική κοινότητα Βραστάμων και στον οικισμό Πλανών» αποτελεί μια ακόμα επισφράγιση του αγώνα μας καθώς θα εξασφαλίσει ποιοτικό νερό σε μια περιοχή που το έχει πραγματικά ανάγκη».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα