Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα

Παίρνει τα... πάνω του ο εσωτερικός τουρισμός και μάλιστα νωρίτερα από το αναμενόμενο, εξαιτίας του εορτασμού του Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν οι προκρατήσεις για τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Οι Έλληνες διατηρούν την διάθεσή τους για αποδράσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, με αφορμή το Πάσχα, ενώ ανοδική πορεία ακολουθεί και ο εισερχόμενος τουρισμός αφού Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα συμπίπτουν.

 

Ειδικότερα, ανοδικά κινείται η Χαλκιδική με την μέση πληρότητα να φτάσει μέχρι στιγμής στο 65% και τα δωμάτια να ξεκινούν από 60 ευρώ με πρωινό.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσσιος στο Insider.gr, για την περίοδο του Πάσχα άνοιξαν 10.000 ξενοδοχειακές κλίνες από τις 50.000 και η πληρότητα αναμένεται να φτάσει και στο 75%.

 

Ο μέσος όρος παραμονής των Βαλκάνιων που αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Χαλκιδική είναι τρεις ημέρες ενώ οι Έλληνες διανυκτερεύουν συνήθως για δύο ημέρες. Πέρα από τους Βαλκάνιους και τους Έλληνες, τα καλλίγραμα πόδια της Μακεδονίας επισκέπτονται και Δυτικοευρωπαίοι, σε μικρότερο βέβαια ποσοστό, κυρίως Γερμανοί και Βρετανοί.

 

Ενδιαφέρον παρουσάζει και το γεγονός πως πολλά από τα ξενοδοχεία άνοιξαν για την περίοδο του Πάσχα και θα ξανακλείσουν μέχρι την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

insider.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα