Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Αναγνώρισαν τον βομβιστή του Μάντσεστερ: 23χρονος βρετανός, λιβυκής καταγωγής

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του δράστη του μακελειού στην συναυλιακή αρένα του Μάντσεστερ. Πρόκειται για τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί, βρετανό υπήκοο με καταγωγή από την Λιβύη. 

 

Ο 22χρονος ανατινάχτηκε - με την αυτοσχέδια βόμβα που περιείχε καρφιά- στη συναυλιακή αρένα, τη στιγμή που ολοκλήρωνε τη συναυλία της η αμερικανίδα Αριάνα Γκράντε, παρασέρνοντας στο θάνατο 22 ανθρώπους, ως επί το πλείστον νέους στην ηλικία. 

 

Ο μακελάρης, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, γεννήθηκε το 1994 στο Μάντσεστερ και μεγάλωσε στην περιοχή μαζί με τα τουλάχιστον τρία αδέλφια του.

 

Η βρετανική Αστυνομία ερευνά το κατά πόσο ο Αμπεντί ήταν μέλος τρομοκρατικού δικτύου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει προχωρήσει σε ενδελεχείς έρευνες σε κατοικίες σε πολλά σημεία του Μάντσεστερ.

 

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν -ανωνύμως- στο Reuters, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι Αμπεντί ταξίδευσε με τρένο από το Λονδίνο προς το Μάντσεστερ.

AdTech Ad

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

 

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ΙΚ σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζεται πως ένας "από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος κατά τη διάρκεια της συναυλίας". 

 

Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις. 

 

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, έχει συλληφθεί ένας 23χρονος, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ. 

nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα