Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Βρυξέλλες: Μπλόκα και φωτιές στους δρόμους γύρω από την Ευρωβουλή

Πάνω από χίλια τρακτέρ έχουν αποκλείσει σήμερα δρόμους στις Βρυξέλλες γύρω από το χώρο όπου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η σύνοδος κορυφής των Είκοσι Επτά, κάνοντας εμφανές ότι η οργή των αγροτών στην Ευρώπη δεν υποχωρεί, παρά τις παραχωρήσεις της Κομισιόν.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε παλέτες και φώναξαν συνθήματα, ενώ προκλήθηκαν και μικροεντάσεις με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες στην περιοχή.

Μολονότι ο θυμός του αγροτικού κόσμου δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο μενού των συζητήσεων της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, η επέλαση των τρακτέρ ξεκίνησε από εχθές το βράδυ και κορυφώθηκε σήμερα. «Υπάρχουν χίλια τρακτέρ ή αγροτικά μηχανήματα», δήλωσε σήμερα το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι διαδηλωτές προέρχονται κυρίως από το Βέλγιο. Νεότερες πληροροφίες που μεταδίδει η L' Echo αναφέρουν ωστόσο ότι αριθμός των τρακτέρ αγγίζει πλέον τα 1.300, ενώ γίνεται αναφορά και σε δυναμικό «παρών» διαδηλωτών από άλλες χώρες, όπως Ιταλία και Γαλλία.

Όπως μπορεί κανείς να δει σε βίντεο και φωτογραφίες στα social media, οι διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές σε δρόμους γύρω από το κτίριο όπου συνεδριάζουν οι 27.

Αν και είχαν δεσμευτεί ότι οι κινητοποιήσεις τους θα ήταν ειρηνικές στις Βρυξέλλες, ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν το πρωί της Πέμπτης να πετούν πέτρες και αβγά προς την Ευρωβουλή και προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι εν συνεχεία εκτόξευσαν νερό προς το μέρος τους.

Προς το παρόν πάντως οι όποιες εντάσεις είναι μεμονωμένες.

Γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αγρότες γκρέμισαν ένα άγαλμα από τη θέση του στο ιστορικό μνημείο για τον  John Cockerill στην πλατεία Λουξεμβούργου.

την πλατεία Λουξεμβούργου.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα