Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Πιστεύουν ότι βρήκαν την Κιβωτό του Νώε

Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την εύρεση του βιβλικού πλοίου. Το 2010, ομάδα Ευαγγελικών Χριστιανών ισχυρίστηκε πως είχε βρει τα ίχνη του της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραράτ.  Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν διότι τα στοιχεία τους δεν ήταν πραγματικά.

 

Τώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας εξερευνητής από την Καλιφόρνια πιστεύει πως υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το όρος Αραράτ είναι το σημείο που βρέθηκε η κιβωτός.

 

Τουλάχιστον 100 ερευνητές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν σε τριήμερο διεθνές συμπόσιο στο Αγκρί της Τουρκίας για να βρουν την άκρη σχετικά με την Κιβωτό του Νώε.

 

«Σκοπός μου είναι να επισκεφθώ τις περιοχές γύρω από το βουνό για να βρω ενδείξεις για καταστροφικά γεγονότα του παρελθόντος», δηλώνει ο καθηγητής Ραούλ Εσπεράντε από το Ινστιτούτο Έρευνας Γεωπιστήμης, που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία των Ανθρώπων της Έβδομης Ημέρας.

 

Στην ιστοσελίδα τους σημειώνεται ότι η αποστολή τους είναι να «ανακαλύψουν και να μοιραστούν την κατανόηση της φύσης και της σχέσης της με την βιβλική αποκάλυψη του Θεού του Δημιουργού.

 

Ο καθηγητής Εσπεράντε είναι πεπεισμένος ότι η Κιβωτός του Νώε είναι στο Αραράτ και απαιτείται «αυστηρό, σοβαρό επιστημονικό έργο» στην περιοχή για να αποδειχθεί, όπως αναφέρει η Express.

 

Ωστόσο ο Νίκολας Πέρσελ, λέκτορας της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει στη MailOnline ότι πρόκειται για τις «συνήθεις ανοησίες». Οι περισσότεροι μελετητές και αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν στην κυριολεκτική ερμηνεία της ιστορίας της Κιβωτού.

 

Σύμφωνα με τον Βρετανό αρχαιολόγο Μάικ Πιτ: «Αν υπήρχε μια πλημμύρα ικανή να ανυψώσει ένα τεράστιο πλοίο σε ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων πάνω από ένα βουνό πριν από 4.800 χρόνια, πιστεύω πως θα υπήρχαν σημαντικές γεωλογικές αποδείξεις γι’ αυτό. Και δεν υπάρχουν».

πηγή:ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα