Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Το νότιο ημισφαίριο υποδέχτηκε το 2017! -VIDEO-

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έγινε στη μία το μεσημέρι η πρώτη μητρόπολη που υποδέχτηκε το 2017 και στις 3, ώρα Ελλάδας, ακολούθησε η Αυστραλία που γιόρτασε με επτά τόνους πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ, παρουσία και 2.000 αστυνομικών.

 

Πριν οδεύσουν «προς το άγνωστο», οι κάτοικοι του πλανήτη θα γιορτάσουν την μοναδική νύκτα που έχει ένα δευτερόλεπτο επιπλέον.

 

Έτσι, όταν τα ρολόγια δείξουν 23:59:59 στο τέλος του έτους (ώρα UTC), αντί μετά να δείξουν 00:00:00 και να αρχίσουν να μετρούν τον χρόνο στο 2017, θα δείξουν 23:59:60. Αυτό θα γίνει προκειμένου να αντισταθμισθεί η επιβραδυνόμενη περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της και να συμπέσει η μέτρηση χρόνου από τους παραδοσιακούς αστρονόμους που βασίζονται στην περιστροφή της Γης, με την πιο σύγχρονη, που βασίζεται στα ατομικά ρολόγια ακριβείας.

 

Η Αυστραλία είχε την πρωτιά στους εορτασμούς, ωστόσο είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας μετά από τη σύλληψη ενός άνδρα για «απειλές σε σχέση με το Νέο Έτος».

 

Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σίδνεϊ, κοσμοσυρροή που οφείλεται και στη θερινή καλοκαιρία του νότιου ημισφαιρίου.

 

Σε όλες τις ηπείρους, τα μέτρα ασφαλείας είναι υπερενισχυμένα.

 

Η Αμερική θα είναι η τελευταία ήπειρος που θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά.

 

Στη Νέα Υόρκη, 165 οχήματα «παρεμπόδισης» , μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα, θα τοποθετηθούν σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως στις προσβάσεις της Times Square, όπου  ένα εκατομμύριο συγκεντρωμένοι θα  παρακολουθήσουν την παραδοσιακή κάθοδο της σφαίρας της Πρωτοχρονιάς.

ert.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα