Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Απίστευτη εκτόξευση νέου πυραύλου της της SpaceX

Το βίντεο απεικονίζει πλάνα από την πρώτη εκτόξευση επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου ελλειπτικής τροχιάς στο διάστημα. Ο πύραυλος της SpaceX Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Προσγειώθηκε σε μια πλατφόρμα στον ωκεανό που ονομάζεται ‘’ Of Course I Still Love You.’’(Φυσικά ακόμα σε αγαπώ). 

 

Πρόκειται για την πρώτη πτήση της ελλειπτικής τροχιάς στην κατηγορία πυραύλων στον κόσμο, η οποία έχει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης σύμφωνα με τη διαστημική εταιρεία SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ (Elon Musk).

‘’Πρόκειται για επανάσταση στις διαστημικές πτήσεις’’ δήλωσε ο Μασκ. 

 

Η προσγείωση του πυραύλου στο Ατλαντικό Ωκεανό πραγματοποιήθηκε 8 λεπτά μετά την εκτόξευση. 

Αν οι συγκεκριμένοι πύραυλοί αρχίσουν να χρησιμοποιούνται ευρέως τότε το κόστος των τροχιακών πτήσεων της ελλειπτικής τροχιάς SpaceX (και άλλων) θα μειωθεί σημαντικά, δηλώνει η εταιρεία. 

 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη κλείσει συμφωνία με τη ΝASA να ανεφοδιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να αναπτύξει μια ειδική κάψουλα για αστροναύτες, ενώ παράλληλα έχει ήδη αρχίσει να ανταγωνίζεται την LLC, πρόκειται για κοινοπραξία της Lockheed Martin και της Boeing στον τομέα των αμυντικών εκτοξεύσεων. 

 

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βράβευσε την SpaceX, που έχει έδρα στο Hawthorne, της Καλιφόρνιας, για την πρώτη σημαντική στρατιωτική σύμβαση της, μια συμφωνία αξίας 83 εκατομμυρίων, η οποία έχει στόχο την αποστολή ενός GPS δορυφόρου πάνω σε ένα πύραυλο Falcon 9 το Μάιο του 2018. 

onalert.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα