Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το ιστορικό και πολιτιστικό Λεύκωμα για τη Σιθωνία

το κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΠΑΛ Νικήτης παρουσιάστηκε το ιστορικό και πολιτιστικό Λεύκωμα με τίτλο: «Σιθωνία: ένας προορισμός χίλιες εικόνες», μιας έκδοσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας, που συνέγραψε ο φιλόλογος, Ιωακείμ Χοντρογιώργης.

Το λεύκωμα προλόγισαν στην εκδήλωση ο Δρ Αρχαιολογίας, Ιωακείμ Παπάγγελος, ο Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Νικόλαος Μερτζιμέκης και ο φιλόλογος, Ιωακείμ Κρικελίκος.

 “Πρόκειται για μια έκδοση που έχει σκοπό να αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία που  προάγουν τα πολιτιστικά και πνευματικά ενδιαφέροντα των δημοτών, που αναδεικνύουν την πολιτιστική ευαισθησία των τοπικών φορέων, που αφυπνίζουν και ενισχύουν την πολιτιστική και ιστορική συνείδηση των κατοίκων της Σιθωνίας. Παράλληλα αποτυπώνεται γλαφυρά ο σημερινός Δήμος Σιθωνίας» ανέφερε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

«Η προσπάθεια αυτή του Δήμου Σιθωνίας και της Δημοτικής Επιχείρησης πραγματοποιείται σε δύσκολους καιρούς, σε καιρούς  που η ιστορία, το παρελθόν και το παρόν του τόπου μας κρατά ενωμένη την κοινωνία μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης. 


«Σκοπός μας είναι να συστήσουμε στον επισκέπτη τον ζωντανό λαϊκό μας πολιτισμό, τα γραφικά χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της χερσονήσου μα, τους παλαιοντολογικούς, κλασσικούς και βυζαντινούς χώρους και τα μνημεία της, τις ιστορικές παλιές εκκλησίες της και τα σκορπισμένα γύρω από τα χωριά ξωκλήσια, τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Ντραγουντέλη, τη σμαραγδένια θάλασσα με τις δαντελωτές ακρογιαλιές της, αλλά κυρίως τον ιδιαίτερο τρόπο που ζουν και αναβιώνουν τα παλιά τους έθιμα οι κάτοικοι της Σιθωνίας» ανέφερε ο συγγραφέας του λευκώματος, Ιωακείμ Χονδρογιώργης. 

Το Λεύκωμα δόθηκε δωρεάν σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

halkidikinews.gr

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα