Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικήτα, στη Νικήτη -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα τίμησε η Νικήτη τον πολιούχο της Άγιο Νικήτα και το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου τελέσθηκε αρχιερατική Θ.Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας, κ.κ. Νικοδήμου, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο περ. Σύμβουλος, Στέλιος Βαλιάνος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. 

Μετά το τέλος, στην πλατεία του παλιού χωριού δήμαρχος Σιθωνίας τίμησε το Νικιτανές κοπέλες που μέσα στο 2017 έλαβαν μεγάλες διακρίσεις τη μαθήτρια Αγγελική Χριστοδουλάκη, η οποία αναδείχτηκε νικήτρια στον Ευρωπαϊκό μεταφραστικό διαγωνισμό Juvenes Translatores και την αθλήτρια Μαρία Μπόζη, η οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, μαζί με τη Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.

«Είναι τιμή για τη Νικήτη οι διακρίσεις σας και είμαστε υπερήφανοι που τα βλαστάρια αυτού του χωριού διακρίνονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζίτζιος.  

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές των χορευτικών της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. 

Στο μεταξύ, οι ιερείς ευλόγησαν το παραδοσιακό κουρμπάνι, το οποίο ήταν νηστίσιμο λόγω της ημέρας και σήκωσαν το ύψωμα μαζί με τους οικονομάδες. 

Τις εορταστικές εκδηλώσεις πλαισίωσε ο Πασχάλης Τόνιος με το μουσικό του σχήμα. 

halkidikinews.gr

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα