Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Με επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα και χορωδίες από οκτώ χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Γεωργία, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία).

Στο φεστιβάλ που διεξήχθη σε διαφορετικά σημεία στο Δήμο Αριστοτέλη, συμμετείχαν συνολικά 305 χορευτές και χορωδοί οι οποίοι με κέφι και ζωντάνια παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της χώρας τους.

Το φεστιβάλ αυτό ήταν η αφορμή να γίνει γνωστή η ελληνική φιλοξενία σε όλη την Ευρώπη καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων, της Μεγάλης Παναγίας και του Γοματίου.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, κα Παναγιωτοπούλου Ελένη, ο Ξένιος Δίας ήταν στο Δήμο Αριστοτέλη για να μεταφέρει το μήνυμα της πολυπολιτισμικότητας και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε όλη την Ευρώπη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα