Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

«Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα» στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο

Το βιβλίο της Δέσποινας Στεργίου «Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα» παρουσιάστηκε στην Εστία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης αναφέρθηκε στο βιβλίο το οποίο επιχειρεί ένα ταξίδι στο χρόνο, σε γεύσεις και αρώματα, αλλά και σε ήθη και έθιμα της Προποντίδας της Μικράς Ασίας.

Η κ. Στετγίου παρουσίασε στη συνέχεια το βιβλίο της τονίζοντας ότι ο σκοπός και το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου είναι η καταγραφή και διάσωση της παράδοσης από την αγαπημένη πατρίδα των προγόνων μας την Προποντίδα Μικράς Ασίας.  "Μέσα από τις γραμμές αυτού του βιβλίου θα σας θυμίσω την ιστορική εξέλιξη, την γεωγραφική θέση, την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα των κατοίκων της κάθε πόλης και χωριού, τα επαγγέλματα, τις συνήθειες, τα ήθη και έθιμα , μουσική και τραγούδια και κυρίως θα μπούμε βαθιά μέσα στην κουζίνα τους, με μαγικές συνταγές της γιαγιάς, σε όλες τις στιγμές της ζωής τους" είπε η κ.Στεργίου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με δρώμενα αντιπροσωπευτικά της ζωής στην Προποντίδα. Μικρασιατικά τραγούδια απέδωσε η χορωδία των Ν. Μουδανιών και χορευτικά δείγματα παρουσίασαν ζευγάρια του χορευτικού τμήματος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα