Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Καβαλάρης ο Άγιος Βασίλης στα Νέα Φλογητά μοίρασε δώρα στα παιδιά

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του δήμου Νέας Προποντίδας πραγματοποιήθηκε στα Ν. Φλογητά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάρκο της κεντρικής πλατείας ενώ ταυτόχρονα ζογκλέρ διασκέδαζαν με ένα πλούσιο πρόγραμμα τα εκατοντάδες παιδιά του χωριού, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Το κέφι των παιδιών ήταν τόσο μεγάλο που συνέχισαν το παιχνίδι και όταν είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των υπευθύνων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία του δημοτικού φορέα με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και αποτελεί θεσμό. Τα παιδιά περιμένουν με αγωνία τη γιορτή καθώς κάθε χρόνο εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης αμέσως μετά το παιχνίδι τους, διανέμει δωράκια και σκορπίζει τη χαρά στις αθώες παιδικές ψυχές.

Την εμφάνιση του Αγίου Βασίλη οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος. Μέχρι και πριν από δύο χρόνια εμφανιζόταν πεζός στη γιορτή. Πέρσι ο σύλλογος κανόνισε ώστε ο Άγιος Βασίλης να εμφανιστεί έφιππος ενώ φέτος συνοδευόταν από δεύτερο άλογο, το οποίο ίππευε ένα ξωτικό. Αναμενόμενη ήταν η έκπληξη και η μεγάλη χαρά των μικρών παιδιών σε αυτό το μοναδικό θέαμα των δύο καβαλάρηδων. Αμέσως έτρεξαν κοντά του να φωτογραφηθούν αλλά και να θαυμάσουν τα υπερήφανα άλογα. Ακολούθως ο Άγιος Βασίλης και το ξωτικό έδεσαν τα ζώα κάπου δίπλα και άρχισαν τη διανομή των δώρων. Ο αριθμός των παιδιών που πήραν δώρα από τον Άγιο Βασίλη ξεπέρασε τα 150.

Παράλληλα πολλές νοικοκυρές του χωριού έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και άλλα γλυκίσματα τα οποία προσφέρθηκαν στα παιδιά μαζί με ζεστό τσάι.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Νέας Προποντίδας Ανδρέας Λέλεκας αναφέρθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το δήμο και έχουν ως στόχο να διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους αλλά και τους μεγαλύτερους.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέων Φλογητών Βάιος Μαυρίδης επεσήμανε το μεγάλο νόημα, που έχει η γιορτή για τα παιδιά καθώς την περιμένουν με αγωνία. «Δίνουμε έμφαση σε κάθε τι που σκορπίζει χαρά και κέφι στα παιδιά, ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες» τόνισε ο κ. Μαυρίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέων Φλογητών Σ. Μαλλιαράς, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ν. Τάπαλη και πολύς κόσμος.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης βοήθησε και ο ήπιος καιρός καθώς δεν επικράτησε πολύ κρύο.

του Βάιου Μαυρίδη


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα