Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Με επιτυχία το 15ο Πέρασμα Δραγουντέλι -ΦΩΤΟ-

Παρά τις ανησυχίες των διοργανωτών το 15ο Πέρασμα Δραγουνέλι στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για περπάτημα και εκατοντάδες περιπατητές απ’ όλη τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν  στη διοργάνωση.

 

Η περιβαλλοντική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών». Από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στις 7 αφετηρίες των διαδρομών. Στόχος τους να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, να απολαύσουν τη φύση και να γυμνάσουν σώμα και ψυχή!

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο 15ο Πέρασμα και τόνισε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και τη σχέση των κατοίκων της Σιθωνίας με το περιβάλλον που ζουν και δραστηριοποιούνται.  «Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί ο κόσμος κάθε χρόνο δίνει δυναμικό παρόν σ΄αυτή την εκδήλωση, την οποία εμείς σκεφτήκαμε και ξεκινήσαμε πριν 15 χρόνια ως δημοτική αρχή και πλέον έγινε θεσμός για τη Σιθωνία και αγκαλιάστηκε απ΄όλους» είπε στο halkidfikinews.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

 

Στο 15ο Πέρασμα συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια" και η ομάδα Εθελοντών "Δραγουντέλι" συνοδεύοντας τους περιπατητές που ξεκίνησαν από τη Συκιά και κατευθύνθηκαν προς τον Παρθενώνα μέσω του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, διανύοντας απόσταση 23 χλμ Τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν ο Παρθενώνας, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μοιράστηκε φαγητό και κρασί σε όλους.

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα