Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ματαιώνεται το έθιμο των Φωταρών στο Παλαιόκαστρο λόγω καιρού

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου του Αθλητικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλαιοκάστρου ''Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ'', το έθιμο - δρώμενο των Φώτων για φέτος θα ακυρωθεί.

 

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, "τα ημερολόγια θα μοιραστούν στα σπίτια του χωριού, όταν το επιτρέψει ο καιρός. Παράλληλα  θα υπάρχουν ημερολόγια στο παντοπωλείο του κ. Δημηνά Παύλου, στο καφενείο του κ. Ξανθόπουλου Δημητρίου (Τάκη) και στην ταβέρνα του κ. Κωστάρα Στυλιανού. Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να προμηθευτείτε από εκεί τα ημερολόγια και να ενισχύσετε την προσπάθεια του Συλλόγου να διατηρήσει το συγκεκριμένο Έθιμο και να προσφέρει υλικές υπηρεσίες στο Παλαιόκαστρο και όχι μόνο, καθώς με την στήριξη σας φέτος καταφέραμε και προσφέραμε μια μικρή βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής, και περατώσαμε το μεγαλύτερο τμήμα της περίφραξης της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Βατόνιας". 

Ο  Αθλητικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλαιοκάστρου ''Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ' ευχαριστεί την Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και τον Δήμο Πολυγύρου για την υλική τους στήριξη, το Εκκλησιαστικό Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου για την παραχώρηση του αύλειου χώρου της Εκκλησίας για την διεξαγωγή του Δρώμενου και όλους όσους συνέβαλαν για την μέχρι τώρα οργάνωση του εθίμου. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα