Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εγκαίνια της Πολύμορφης Έκθεσης Βαρλάμη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξασφάλισε, σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, τη μόνιμη έκθεση της Συλλογής «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 13 Απριλίου από την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου. 

 

Η φημισμένη Συλλογή, που στην παγκόσμια περιοδεία της είχε μέχρι σήμερα περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, θα δίνει τη δυνατότητα πλέον σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, να ζήσουν τη μυσταγωγία της Αθωνικής Πολιτείας.

 

Το έργο του αείμνηστου Έλληνα δημιουργού περιέχει πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά και εγκαταστάσεις. Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με τη μουσική, το φως και την αρχιτεκτονική θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μοναδικό βίωμα.

 

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στο παιδαγωγικό πρόγραμμα της έκθεσης και ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής. 

 

Η πολύμορφη έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη δείχνει, ότι η τέχνη μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην πνευματική, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής προσφέροντας εναλλακτικές τουριστικές προοπτικές. 

 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας κυρίου Alexander Van der Bellen. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. 

 

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο στις 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην ειδική αίθουσα τρισδιάστατων προβολών που διαθέτει ο Δήμος Αριστοτέλη η νέα στερεοσκοπική κινηματογραφική ταινία των Δ.Καλαϊτζή- Π. Παπαγιάννη με τίτλο "φως μοναχοίς άγγελοι"ένα οδοιπορικό στο Άγιο Όρος. Μία παραγωγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού 2377021130 & 2377021121 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα